SANTA TECLA 2021

Bars i restaurants de la plaça de la Font tornen a la plena activitat a pocs dies de tornar a pagar per la terrassa

Alguns establiments de la plaça de la Font van reobrir ahir durant el pregó malgrat el conflicte existent amb el consistori

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 22 de setembre de 2021 a les 00:01 |
Cadires fora en un bar de la plaça de la Font, durant el pregó de Santa Tecla 2021. | Josep M. Llauradó
Les terrasses dels bars i restaurants no paguen taxa d'ocupació de la via pública des de l'inici de la pandèmia i podrien fer-ho de nou a partir del mes d'octubre, segons va assenyalar l'alcalde Pau Ricomà en roda de premsa. Ahir dimarts, però, durant el pregó, alguns locals de la plaça de la Font ja es van saltar la protesta acordada conjuntament en el conflicte que mantenen amb el govern local durant les festes. No van ser pocs els que van decidir aixecar la persiana i servir algunes comandes, encara que poques, als tarragonins que es van acostar a l'acte inaugural de la festa major.

L'advocat que porta la demanda contra l'Ajuntament, David Rocamora, va explicar ahir que cada negoci és lliure d'obrir o no obrir i que en tot cas tots ells esperen una disculpa pública de la regidora Inés Solé per les seves paraules de dilluns, acusant-los d'insolidaris amb la ciutadania de Tarragona. De moment es desconeix quina serà la manera de procedir de la totalitat dels bars durant el dia d'avui, quan la plaça de la Font acull actes amb força assistència com les dues sessions de la tanda de lluïment del Seguici Popular, però també demà dijous, en la diada castellera que aplegarà centenars de persones. A diferència de diumenge amb el Seguici petit, l'Ajuntament no va instal·lar ahir cap punt d'hidratació. 

 

Participació