SANTA TECLA 2021

El pregó, la tronada i la música donen pas a les hores més intenses de Santa Tecla

Àngel Òdena protagonitza un dels moments més emocionants de la festa major de Tarragona

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 22 de setembre de 2021 a les 00:01 |
La plaça de la Font, durant el pregó d'Àngel Òdena i la intervenció de l'alcalde Pau Ricomà. | Josep M. Llauradó
La festa major de Santa Tecla encara aquest dimecres i dijous les hores més intenses. La ciutat de Tarragona ja fa dies que es troba immersa en la seva festa, però el tret de sortida definitiu l'ha protagonitzat Àngel Odena, aquesta vegada com a pregoner. El baríton tarragoní va detallar durant el seu discurs com va ser la seva infància i com veu la ciutat actualment.

A banda de la ja esperada reivindicació del món cultural, ha reclamat a polítics i altres agents del municipi impulsar el lideratge que històricament han ostentat altres poblacions. La nostàlgia d'Òdena ha precedit a una tronada que ha comptat amb un públic reduït: primer, el present a la coca central de la plaça de la Font, davant l'Ajuntament, mitjançant inscripció prèvia. La fiança de 2 euros no evita tot i així que encara quedin llocs buits. Segon, els ciutadans sense entrada, molts dels quals han vist des del fons i rere la tanca i el personal de seguretat com s'enlairaven els coets que saludaven a la patrona.


Aterrats els paperets de Santa Tecla 2021, la Tradiband ha entonat de nou l'Amparito Roca, himne no oficial de les festes. Els carrers bullen aquests dies i no ha estat menys l'auditori del Camp de Mart, amb concerts i actuacions des del passat dia 15. Roba Estesa i la Balkan Paradise Orchestra han omplert un espai que ja ha esdevingut referent, malgrat que substituint provisionalment els actes tradicionals més multitudinaris que altres anys han omplert els diversos carrers de la Part Alta i del centre de Tarragona.

Aquest dimecres 22 de setembre destaca l'Entrada de Músics a partir de les 12 del migdia, la Tanda de lluïment del Seguici Popular en dues sessions diferents, la representació de la Moixiganga a partir de tres quarts de nou del vespre o la nit de Barraques al Camp de Mart, entre d'altres. Hores intenses que precedeixen al que es preveu l'acte més esperat de les festes: la primera diada castellera en un any i mig. Les invitacions es podran reservar des d'aquest dimecres a les 11 del matí al web habitual de reserva.

 

Àngel Òdena, durant el seu pregó de la festa major de Santa Tecla 2021. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació