SANTA TECLA 2021

Estrena accidentada del nou colom de l'Àliga de Tarragona

L'element del Seguici ha sortit per primer cop després d'un any tancat, en el marc de la festa major de Santa Tecla

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 17 de setembre de 2021 a les 21:27 |
L'aforament reduït no ha impedit que alguns tarragonins guaitessin l'acte des de lluny. | Josep M. Llauradó
Un fet inesperat ha posat la nota amarga a la primera sortida de l'Àliga i l'Aligueta des que el passat 23 de setembre de 2020 ho fes en l'Ofici en honor a la patrona a la Catedral de Tarragona. Per al 35è aniversari, l'entitat havia encarregat un nou colom metàl·lic tant per a l'element principal del Seguici com per a la figura petita, que substitueix el colom dissecat que portaven els dos becs fins ara. Doncs un d'ells, el de l'Àliga, ha caigut a terra quan ja feia estona que s'havia acabat l'acte, i haurà de ser reparat urgentment abans del dia 22, quan l'Àliga tornarà a sortir en la tanda de lluïment prevista a la plaça de la Font.

Acompanyats de la música de Txaranga Tocabemolls i dels parlaments de Josep Beltran (Repsol) i Antoni Mas (escultor de l'Àliga i de diferents elements festius), els integrants de la colla han presentat la novetat, que és pionera a Catalunya. L'aliguer Javier Muniáin ha explicat que el motiu del canvi de colom va ser que no els agradava el model dissecat "perquè no lluïa". Agafant les seves mides, doncs, li van encarregar a Antoni Mas una reproducció que s'exposarà també durant tot l'any per tal que, més enllà de la festa major, els tarragonins puguin veure'l de prop.


A banda d'aquest acte, l'Aligueta també ha sortit a prendre l'aire en els actes de Santa Tecla a les escoles. Muniáin ha destacat que en el cas de l'agrupació infantil han hagut de fer "un canvi generacional" després de dos anys sense poder tenir activitat. Enguany l'Àliga celebra el seu 36è aniversari i espera recuperar, amb esdeveniments com el d'aquest divendres al vespre al parc de la Reconciliació l'emoció viscuda en els dies festius d'altres anys.

 

L'Àliga i l'Aligueta de Tarragona, al parc de la Reconciliació. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació