URBANISME

Roquetes requereix al subdelegat Joan Sabaté modificar el seu nou magatzem

L'Ajuntament demana correccions a l'obra que ha dut a terme el càrrec del PSC en considerar que no s'ajusta a la llicència atorgada

per Sílvia Berbís, Roquetes | 16 de setembre de 2021 a les 17:43 |
Aquest és el magatzem per guardar eines que ha fet el subdelegat del Govern, Joan Sabaté. | Cedida
L’Ajuntament de Roquetes ha enviat un requeriment al subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, en considerar que el magatzem de fusta que ha fet el socialista a la partida del Mascar no s’ajusta a la llicència d’obres atorgada ni al projecte presentat per obtindrr l’informe de la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre, que va resultar favorable.

Concretament, en el requeriment enviat es puntualitza que les discrepàncies entre l’obra executada i el projecte presentat, redactat per l’arquitecte Enric Roig, fan referència a les finestres de la façana, a la il·luminació externa, a una antena parabòlica que s’ha instal·lat en una cantonada de la caseta de fusta, a que és una obra elevada del terra que fa que l’accés face per uns esgraons i també a la distribució interior amb un altell “per ús residencial”, amb cuina-menjador, habitació-dormitori, bany, escala i altell). “Les obres d’us residencial no es poden autoritzar com a provisionals, per tant els canvis són manifestament il·legalitzables”, apunta el consistori. Així ho va determinar l’Ajuntament després d’una inspecció tècnica duta a terme el passat 27 d’agost. Davant d’això, requerix al propietari a que en el termini de 10 dies presente la documentació final de les obres.


El magatzem, ubicat a la partida El Mascar de Roquetes, queda erigit sobre uns terrenys classificats com sòl urbà procedent de disseminat pendent de desenvolupament, d’acord amb el Pla General d’Ordenació Urbana de Roquetes. D’esta manera, només s’hi permeten construccions provisionals i no residencials. Amb esta idea es va presentar la memòria del projecte que va obtindre la llicència un cop avalat per la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE).
 

La il·luminació exterior és un dels aspecte que no constava al projecte. Foto: Cedida


En esta memòria s’hi exposa que “obra provisional que es vol implantar, consisteix en una construcció destinada a magatzem agrícola aïllat”, amb una superfície edificada de 45 metres quadrats en una finca de 2.850 m2. En la documentació s’hi s’explica que està vinculat “a la necessitat de mantenir la finca en les condicions adequades i de seguretat i salubritat per a la seva conservació i per evitar i previndre incendis forestals”. En este  punt s’argumenta la necessitat de mantindré el sotabosc net per evitar focs i calen estris per treballar la finca, un espai per emmagatzemar maquines i eines i espais per circular-hi. “Estarà formada per una sola planta baixa, de forma rectangular (5,40 m x 8,40 m) i amb una superfície útil de 39,50 m² i construïda de 45,36 m², essent aquestes les mides idònies per a la seva funció ja que permeten custodiar els elements a utilitzar en els tasques agrícoles d’acord amb les seves dimensions reals. La planta està distribuïda en una única sala, destinada a ús de magatzem. Es tracta, per tant, d’una construcció senzilla totalment de fusta i amb fonaments amb elements prefabricats desmuntables i reutilitzables”, apunta el projecte.

L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha explicat que l’Ajuntament amb el requeriment no fa més que “requerir al propietari que s’efectuen les rectificacions necessàries i es comunique la finalització de les obres per poder fer la inspecció final”. En base a n’esta inspecció s’hauria de determinar si s'obre o no un expedient de disciplina urbanística. El subdelegat del govern espanyol Joan Sabaté, ha declinat fer declaracions a aguaita.cat, però fons de la subdelegació han apuntat que es faran les correccions oportunes per atendre al requeriment i han recordat que les obres encara estan en execució. També han recordat que l’obra disposa de la llicència municipal corresponent, que compta amb el vist-i-plau de la Comissió d’Urbanisme i que es faran modificacions perquè l’obra no ha acabat.

 

Participació