JUDICIAL

Un jutge obliga a indemnitzar per negligència mèdica la família d'una pacient de l'Hospital Sant Joan de Reus

Zurich haurà d'abonar 273.000 euros com a asseguradora del Servei Català de la Salut

per Redacció, Tarragona | 15 de setembre de 2021 a les 13:01 |
Hospital Sant Joan de Reus | ACN
El Jutjat de primera instància de Barcelona ha sentenciat per negligència mèdica el cas d'una pacient operada a l'Hospital Sant Joan de Reus que va perdre la vida. Segons recull la sentència, la víctima va morir l'octubre de 2016 a conseqüència "d'una deficient assistència sanitària" i "negligències mèdiques" provocades per una cirurgia bariàtrica l'abril d'aquell any.

El magistrat ha considerat que la víctima "no complia amb els paràmetres necessaris" per ser operada utilitzant aquesta cirurgia que tracta l'obesitat mòrbida i ha afirmat que tampoc hi havia proves que l'operació pogués beneficiar la salut de la víctima. Ara, l'asseguradora del Servei Català de la Salut, Zurich, haurà d'indemnitzar la família amb 273.083 euros.


El cas l'ha portat als tribunals l'associació El Defensor del Pacient i s'ha resolt amb una indemnització en concepte del dany moral ocasionat al marit i als dos fills de la pacient. La indemnització, superior als 273.000 euros, compta amb 83.692 euros en concepte d'interessos moratoris i també assumeix les costes judicials del procés.

 

Participació