CASTELLERS

La diada de Santa Tecla podria ser la primera amb castells de tot Catalunya

L'Ajuntament de Tarragona ha fet arribar una proposta al Procicat

per Redacció, Tarragona | 11 de setembre de 2021 a les 17:39 |
Pilars de les quatre colles castelleres de Tarragona, per Sant Magí, aquest 2021. | Josep M. Llauradó
Més enllà dels pilars per la festa major de Sant Joan de Valls, el món casteller podria experimentar aquest mateix mes de setembre una nova passa endavant en la recuperació de la normalitat pre-pandèmica. Segons ha comunicat l'Ajuntament de Tarragona, ja ha fet arribar al Procicat la proposta que per la diada de Santa Tecla, el dia 23, hi hagi castells de 7 per part de les quatre colles de la ciutat.

Per a fer-los possible serà necessària la col·laboració no només de prop d'un centenar de castellers de cada agrupació sinó també de la Xarxa Sanitària Santa Tecla, que vigilaria que els integrants estiguessin vacunats i farien els tests d'antígens, així com el seguiment posterior de possibles contagis de Covid-19.


Els últims castells a Tarragona daten de 2019, ja que els primers confinaments es van iniciar just quan havia de començar la temporada de l'any següent. Des de llavors, els castellers han hagut d'aturar la seva activitat i modificar-la per aquelles que s'han anat permetent: excursions, activitats amb distància de seguretat, etc.

Durant les passades festes majors de Sant Magí, Tarragona va emular a Valls i ja es van poder veure els primers pilars a la plaça de les Cols. Va ser un acte d'accés restringit a les mateixes colles, autoritats i mitjans de comunicació i des de l'Ajuntament s'havia assegurat el passat 19 d'agost que la intenció de cara a Santa Tecla no tan sols era repetir sinó fer una passa més.


La construcció màxima que ara els permetrien fer a les colles no seria un pilar de 4 sinó que podria arribar a ser un 3 de 7, per al qual podrien convocar entre 120 i 140 castellers.

El Procicat haurà de donar resposta aquesta setmana vinent a la demanda municipal. La proposta inclou la possibilitat de dur a terme dos assajos previs, els dies 17 i 21, i fins a quatre tests d'antígens abans, durant i després de l'actuació. Si finalment la proposta tirés endavant, seria una de les notícies més esperades per al món casteller, que espera des de fa 2 anys poder reprendre l'activitat.

 

 

Participació