Comencen les visites al projecte de reproducció de l'estàtua d'August

Es recrearà una rèplica a mida real i es pintarà igual que l’original trobada a Roma

per Carme López/Noticies Tarragona , 14 de febrer de 2014 a les 12:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de febrer de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’August de Prima Porta es va trobar a la Vil·la de Livia anomenada Ad gallinas albas. Foto: NoticiesTarragona


El diumenge 16 de febrer comencen les visites guiades al projecte d'elaboració d'una rèplica a mida real de l’estàtua en bronze d'August que actualment està situada al Passeig Arqueològic i que s'ha encarregat amb motiu del bimil·lenari de la mort de l'emperador. Les visites tindran lloc també els diumenges 23 de febrer i 2 de març, sempre a partir de les 11 del matí. L'activitat és gratuïta i té com a punt de trobada el portal del Roser.Aquesta rèplica, que estarà pintada igual que l’original trobada a Roma, formarà part de la gran exposició August. una civilització mediterrània que s’ubicarà durant el festival Tarraco Viva d’enguany al Recinte Firal del Palau de Congressos. Tanmateix aquesta rèplica formarà part del gran espectacle central August. el poder de la màscara , que també tindrà lloc al Palau durant els dies del festival.


L’August de Prima Porta es va trobar a la Vil·la de Livia anomenada Ad gallinas albas i molt probablement va ser encarregada per la pròpia emperadriu. Feta en marbre, segurament era una  còpia d’un original en bronze que tindria una mida encara més gran del que disposem. Tota ella és pura iconografia amb referències històriques i mitològiques i amb una clara influència hel·lenística.


Tot el treball ha estat supervisat pels tècnics del Museu d’Històra i garanteix una reproducció feta amb la màxima seguretat de materials i tècniques habituals per aquest tipus de tasques, feina que està duent a terme MV Arte, que són els qui també faran les visites comentades. Els motllos quedaran dipositats al Museu d’Història.

 

 

Participació