FESTES

Les llàgrimes de Sant Magí donen la benvinguda de nou a les colles de Tarragona

Una quinzena de pilars tornen els castells a la plaça de les Cols després de gairebé 2 anys en blanc

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 19 d'agost de 2021 a les 13:25 |


Com era d'esperar, la tornada d'una diada amb totes quatre colles a la plaça de les Cols ha fet brotar llàgrimes a tort i a dret. També de Sant Magí: el patró de la ciutat no s'ha estat de dur l'aigua a la celebració castellera quan faltaven pocs minuts per les 12 del migdia. Quan ja era l'hora de començar, com si fos un senyal, ha aparegut de manera tímida fins i tot el sol. Centenars de membres de les colles dels Xiquets de Tarragona, la Colla Jove, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han aixecat fins a 16 pilars en un vist i no vist i, segons els organitzadors, seguint totes les recomanacions del Procicat.


La Covid-19 va fer que les festes de Santa Tecla de fa dos anys fossin el darrer moment en què aquesta plaça veiés castells. En tots els casos els integrants que hi han volgut ser hi han estat, ja sigui com a públic, fent música o els pilars. "No és un dia per estar contents, per tota la gent que falta, però sí per estar satisfets", ha assenyalat Alfredo González, qui aquest dijous s'ha estrenat com a cap de colla dels Xiquets, després de la darrera renovació. Els grups bombolla han assajat els últims dies i a banda de posar-se gel hidroalcohòlic han hagut de mantenir-se posada la mascareta.

Nil Martínez, cocap de colla dels Xiquets del Serrallo, ha destacat el sentiment d'"unitat" de les quatre colles. Habitualment rivals, aquest Sant Magí s'han aplaudit en cada entrada a plaça per mostrar l'"orgull" d'haver tornat les quatre alhora. Les quatre colles esperen "tornar a la normalitat" ben aviat i, de fet, la pròxima cita per a una d'elles serà el 30 d'agost, per Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès, on s'hi agruparan 50 castellers de diferents agrupacions i on la Colla Jove hi està convidada.


Més enllà d'aquest mes d'agost, Tarragona treballa en el disseny de les festes de Santa Tecla i està a l'espera de saber quines podrien ser les restriccions en aquell moment. Fins i tot el pilar caminant podria tornar, o bé castells petits.
 

Les colles s'han reunit aquest dijous a la plaça de les Cols. Foto: Josep M. Llauradó

Pilars de les quatre colles castelleres de Tarragona, per Sant Magí, aquest 2021. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació