TRADICIÓ

L'aigua miraculosa arriba a Tarragona per «l'últim Sant Magí amb restriccions»

A partir d'aquest dimecres a la tarda es reparteix a la població de manera descentralitzada

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 18 d'agost de 2021 a les 14:08 |
Els portants de l'aigua, al carrer del Portal del Carro. | Josep M. Llauradó
Un any més, l'arribada de l'aigua des de Sant Magí de la Brufaganya, a la Conca de Barberà, s'ha dut a terme en la intimitat de les autoritats tarragonines i els mateixos portants. En total, 1.000 litres que es distribuiran de manera descentralitzada a partir d'aquest dimecres a la tarda.

L'acte solemne ha començat a dos quarts de dues al portal del Carro, amb la pujada tradicional d'alguns dels dipòsits després de descarregar-los d'un vehicle d'època. Amb el toc de gralles, les autoritats locals i eclesiàstiques esperaven al final del carreró, amb la "il·lusió" habitual. El president de la Confraria de Sant Magí, Quim Galià, ha recordat que "Sant Magí va donar aigua als seus botxins" i ha demanat fer-ho "nosaltres també" en un context de crisi econòmica com l'actual.


Llegit el certificat conforme l'aigua ve de la Brufaganya i feta la pregària i la benedicció de l'aigua, l'alcalde Pau Ricomà ha assegurat que l'aigua és "miraculosa" i que "continua tenint aquests efectes malgrat el desastre". A més, ha afirmat que les festes de Sant Magí de 2021 seran "les últimes amb restriccions".

Si bé amb l'arribada de l'aigua aquest migdia alguns ja estaven preparats per començar-la a repartir, com és el cas de la Floristeria Romeu de la plaça Verdaguer, oficialment l'aigua es començarà a distribuir a les cinc de la tarda d'aquest dimecres des de diversos punts. Es tracta de la plaça de la Pagesia, la plaça de la Font, el carrer Cós del Bou, el Moll de Costa (al local dels Xiquets del Serrallo), al local dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, a la plaça de la Font de Bonavista i a la Rambla del Pilar.


En l'àmbit més tradicional de la festa, demà dia del sant es faran les tradicionals matinades a partir de les 7 i a les 10 s'obrirà el Portal del Carro, fins a les 8 del vespre. A la mateixa hora també obriran de nou els punts de distribució de l'aigua i a les 11 començarà la missa extraordinària de Sant Magí a la Catedral.
 

Els portants de l'aigua, arribant al portal del Carro. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació