1 de 10
LABORAL

El personal de Villablanca, a la vaga

El comitè d'empresa, amb el suport dels sindicats CGT i UGT, convoca l'aturada per dijous

Imatge d'arxiu del centre de treball de Villablanca a Reus | Cedida
per Redacció, Reus, Catalunya | 17 d'agost de 2021 a les 17:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El comitè d'empresa de Villablanca Serveis Assistencials, amb el suport dels sindicats CGT i UGT, ha convocat vaga indefinida a partir del dijous 19 d'agost, que afecta els treballadors del centre de treball a Reus.

Segons un comunicat de la CGT, entre els motius per fer vaga es destaca que l'empresa "no s'avé a negociar l'increment salarial proposat després de 12 anys amb el mateix sou"; que existeix "sobrecàrrega de treball per manca de personal"; que hi ha llocs de treball "estructurals" que es cobreixen "amb contractes eventuals"; o que hi ha un "abús de la temporalitat".


El comunicat exposa també, entre altres raons per a l'aturada, "l'absentisme generat per la manca de seguretat", manifestada aquesta en "accidents de treball". Igualment s'ha denunciat des del sindicat "opacitat en les funcions dels treballadors"; "irregularitats en el calendari laboral"; i "incompliment" de l'estbalert a l'Estatut dels Treballadors.

Per tot plegat s'ha descrit com "insostenible" l'actual situació laboral de la plantilla, el que s'ha generat "un greu perjudici" als treballadors. "Tot i les reiterades peticions per part de la representació dels treballadors per donar sortida a les reivindicacions, davant de la inacció de l'empresa no ens queda altre camí que el de la mobilització", s'ha conclòs.


Fa un mes, aproximadament, el comitè d'empresa de Villablanca ja va donar a conèixer que estava tramitat una sol·licitud de vaga indefinida. 


 
Participació