FESTES

Un tast casteller per Sant Roc dona pas als dies forts de Sant Magí a Tarragona

El barri del Cós del Bou va celebrar de nou les seves festes després d'un any gairebé en blanc

per Redacció, Tarragona | 17 d'agost de 2021 a les 00:01 |
Els pilars de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, en el marc de les festes de Sant Roc. | Colla Jove Xiquets de Tarragona
L'arribada de l'aigua des de Sant Magí de la Brufaganya marca l'inici dels dies forts de la festa major petita de Tarragona. En la línia de l'any passat, la distribució de l'aigua "miraculosa" es farà de manera descentralitzada, quan aquesta arribi demà dimecres 18 d'agost. Abans, però, concerts com el d'ahir de Sopa de Cabra o el d'avui amb Miki Núñez, indiquen que ja som en els dies "forts" de Sant Magí. La ciutat de Tarragona fa una setmana que compta amb diverses activitats, bona part amb necessitat d'inscripció prèvia a causa de la pandèmia. Les mateixes restriccions que van haver de complir els veïns del barri del Cós del Bou, que enguany van concentrar, ahir, les seves festes de Sant Roc, després d'un any gairebé en blanc.

Els pilars de la Colla Jove Xiquets de Tarragona van suposar un petit tast d'activitat castellera i recuperar d'aquesta manera, encara que de manera momentània, la normalitat prepandèmica. I no tan sols amb els castells, sinó també amb el canó de Sant Roc -i el seu corresponent recorregut per la Part Alta-, el Drac i els gegants. Va ser el 177è aniversari d'unes festes dedicades especialment als que a causa de la Covid-19 ja no hi són, amb una dosi d'emotivitat extra que van destacar els presents.


La cinquena onada de contagis i el toc de queda ha provocat que les festes de Sant Magí no siguin encara les de la tornada a la normalitat. És per això que ahir la tronada d'inici del programa oficial es va fer al matí, sense públic, a l'antic escorxador, com ja va succeir al 2020. De nou, les festes d'agost passaran més inadvertides que de costum per a la majoria de la població tarragonina.

Altres notícies que et poden interessar

​ 


​​
 

Participació