SUCCESSOS

Els Bombers ja tenen controlat l'incendi de la Pobla de Massaluca

El cos mantindrà 11 camions d'aigua, sis vehicles lleugers, un helicòpter i dos avions de vigilància per precaució

per Redacció, Tarragona | 13 d'agost de 2021 a les 08:48 |
El Centre de Comandament de l'incendi de la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta. | Anna Ferràs/ACN
Els Bombers de la Generalitat ja tenen controlat l'incendi de la Pobla de Massaluca, que va començar aquest dijous a primera hora de la tarda i que, segons l'últim balanç disponible d'Agents Rurals, va cremar 63,27 hectàrees. El cos ha informat que mantindrà un dispositiu d'11 camions d'aigua i sis vehicles lleugers a la zona per precaució davant de l'onada de calor. També hi haurà disponible al lloc un helicòpter. La trentena de campistes desallotjats per la policia ja van poder tornar al càmping un cop estabilitzat l'incendi.

La circulació per la TV-7411 s'ha obert però es manté el tall a la TV-7231, a la Pobla de Massaluca, per tasques de neteja de la via. La circulació de la línia R15 entre Reus i Saragossa s'ha reprès.


Els Bombers han donat per controlat l'incendi, on treballaven des de dijous a les 14.11 hores, a les 8.00 d'aquest matí. El foc va començar a prop de la carretera TV-7231, entre la Pobla de Massaluca, a la Terra Alta, i Faió, a la comarca aragonesa del Baix Aragó-Casp.

Els efectius van estabilitzar el foc dijous al vespre, i han estat treballant tota la nit per mantenir estable el flanc esquerre, revisar i extingir la cua del flanc esquerre i la cua del flanc dret, i repassar el cap de l'incendi i el bosc de la ribera, on aquest matí encara hi havia algun punt calent.


El flanc esquerre, que era el més llarg i el que podia donar continuïtat al foc cap a Catalunya, s'ha repassat amb càmera tèrmica per detectar possibles punts calents. Un cop comprovat que el perímetre estava fred i es mantenia estable, l'incendi s'ha donat per controlat.

Malgrat això, es mantindrà un dispositiu d'11 camions d'aigua i cinc vehicles lleugers de coordinació i comandament, inclosos efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAF) i la unitat sanitaritzada, que faran tasques d'inspecció i revisió del perímetre per detectar i apagar fumeroles, possibles represes o punts calents. L'helicòpter bombarder estarà activat a laz ona per donar suport.


L'últim balanç actualitzat del cos d'Agents Rurals sobre l'extensió del foc indica que ha afectat 63,26 hectàrees, totes en territori català. La potencialitat de l'incendi, però, superava les 1.200 hectàrees.

El Servei Català de Trànsit ha informat que s'ha reobert al circulació a la TV-7411 però que es manté el tall de la TV-7231, a la Pobla de Massaluca, per tasques de neteja de la via. Protecció Civil també informa de la fi de la prealerta del Ferrocat (Pla d'emergències en transport de viatgers per ferrocarril), que permet reestablir la línia Reus-Saragossa, R15, en ambdós sentits de la marxa, i que havia estat tallada per l'incendi forestal entre Fabara i Flix.

 

Participació