El Govern millorarà l'abastament d'aigua a la conca de l'Ebre

Construiran nous sistemes de sanejament a Aldover, Xerta i Riba-roja d'Ebre, així com a la part catalana de la conca del Xúquer

per Aguaita.cat, Riba-roja d'Ebre, Catalunya | 28 de juliol de 2021 a les 12:42 |
Una depuradora, en una imatge d'arxiu. | Cedida
El Govern destinarà prop de 113 milions d'euros en 150 actuacions a la part catalana de les conques catalanes del riu Ebre i el Xúquer. Principalment, milloraran l'abastament d'aigua i el sanejament de les aigües residuals, tant en nuclis que ja tenen sistema de sanejament com en altres on no hi ha depuradora. Així, s'ampliarà la depuradora de Santa Barbarà, amb una inversió de 5,5 milions d'euros; la d'Alcanar, més d'1,5 milions d'euros; així com la de Falset (Priorat), més de 2 milions d'euros; i la d'Alcarràs (Segrià), 1 milió d'euros. A Aldover, Xerta, Riba-roja d'Ebre i l'Albi (Les Garrigues) es construiran nous sistemes de sanejament. Els treballs començaran l'any que ve i s'allargaran fins al 2027.

Pel que fa a l'abastament, el Govern preveu invertir més de 2,5 milions d'euros en la provisió d'aigua des de l'embassament de Siurana, així com rehabilitar la xarxa de subministrament de la Mancomunitat del Topograpo, que fa la captació en este pantà.


El pla de gestió 2022-2027 de les conques internes es posarà a informació pública en les pròximes setmanes i preveu una inversió de 2.400 milions d'euros. D'estos, 1.400 milions provindran de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). La previsió és que Catalunya tingui el 2050 un 18% menys de disponibilitat d'aigua i el pla d'aigua preveu garantir la demanda i l'estat del medi hídric davant el context del canvi climàtic.

 

Participació