1 de 10
LABORAL

El comitè d'empresa de Villablanca tramita una sol·licitud de vaga indefinida

Una imatge d'arxiu de l'entrada de Villablanca | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 19 de juliol de 2021 a les 14:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els representants dels treballadors de Villablanca Serveis Assistencials de Reus ha anunciat aquest migdia de dilluns que s'ha decidit tirar endavant "mesures de força" després del "fracàs" en les negociacions per arribar a un acord d'augment salarial amb l'empresa . El comitè ha apuntat que està tramitat una sol·licitud de vaga "amb caràcter indefinit"

En un comunicat, el comitè ha lamentat la postura "intransigent" de l'empresa, que al seu parer "ha fet fracassar unes negociacions on la part social ha realitzat un esforç important per arribar a un acord que finalment no es va concretar". "Hem passat un any molt dur, el personal de Villablanca en el seu conjunt s'ha vist afectat per la pandèmia de forma particularment greu, al voltant de 500 infectats, dels quals més d'un terç són personal sanitari", s'ha apuntat.


El comitè ha subratllat que "esperàvem un reconeixement real a la nostra tasca professional, però veiem amb tristesa que seguim sent un sector postergat laboralment i abandonat per les administracions públiques". En aquesta línia, els representants han dit que l'any 2012 "vam patir una rebaixa salarial de l'4,2%, que ens va ser retornada de mica en mica i es va completar el 2016. Hem rebut un augment salarial entre els anys 2016 i 2017 de l’1,2% i el 2019 un 1,15%, quan les tarifes van augmentar més del doble".

D'aquesta manera, s'ha detallat al comunicat, "el nostre sou és equiparable a un sou de supermercat, les nostres tasques s'han multiplicat, els nostres riscos laborals han augmentat, ja que ara no només estem exposats a les mateixes agressions i infeccions que patíem en el passat, a més se li han sumat els efectes de la pandèmia".


"La nostra empresa ha obtingut beneficis sempre, i sempre de set xifres; és hora que l'esforç el fem tots i totes", s'ha conclòs. Per tot plegat "i després de diverses promeses incomplertes", el comitè ha vançat que està tramitant una sol·licitud de vaga "amb caràcter indefinit". A bansa, realitzarà mobilitzacions "per sensibilitzar l'opinió pública sobre la decadència que pateix un dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat".
Participació