AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Tarragona tancarà parcs i controlarà les platges amb el toc de queda

Manel Castaño, portaveu del govern municipal, demana "responsabilitat" a la ciutadania

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 15 de juliol de 2021 a les 16:29 |
Manel Castaño, portaveu del govern de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Manel Castaño, portaveu del govern municipal de Tarragona, ha demanat aquest dijous "responsabilitat" a la ciutadania i que es compleixin les mesures que dicti la Generalitat: dur la mascareta en reunions socials, garantir el manteniment de la neteja, evitar interaccions i possibles aglomeracions. Segons ha apuntat Castaño, el consistori tancarà aquells parcs que es puguin tancar i controlarà que no hi hagi gent a les platges, però no es preveuen controls de trànsit entre la 1 i les 6 de la matinada.

Castaño ha recordat que a l'espera de l'entrada en vigor o no de toc de queda, ja no es poden fer trobades de més de 10 persones. En aquest sentit, la Guàrdia Urbana no actuarà de moment en grups en què la gent "es reuneix amb seny".


Aquest dijous hi ha programada una reunió amb les federacions d'associacions de veïns de Tarragona per tal que els veïns siguin "agents actius" en la difusió de les mesures en vigor. També elles explicaran quina és la situació dels diferents barris i com estan entomant les mesures del Procicat, especialment pel que fa a les festes, algunes de les quals han acabat suspeses.

Comprensió amb el toc de queda al Camp de Tarragona


Fora de Tarragona, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha lamentat que no s'hagi aprovat abans el toc de queda. L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, confia que les restriccions en aquest moment permetin rellançar l'activitat turística a partir de l'agost. Des de Valls, el regidor Martí Barberà celebra que s'ha tingut en compte la diversitat territorial.

Camí Mendoza ha posat èmfasi en el tipus de turisme que visita el municipi durant l'estiu. "Tenim un públic familiar que a partir de la una de la matinada acostuma a finalitzar les activitats a l'aire lliure", una situació per la qual ha assenyalat que el confinament nocturn "no tindrà una greu afectació" a la localitat costanera. Tot i el bon inici de la temporada turística, l'alcaldessa s'ha mostrat prudent davant la situació sanitària actual, a la vegada que optimista. Mendoza ha considerat que "si prenem ara unes mesures durant una setmana o uns dies més, potser farà que potser a l'agost podrem estar més satisfets".


El regidor de Salut de Valls, Martí Barberà, han avalat també l'aplicació del toc de queda i la voluntat de l'Ajuntament de col·laborar amb el Govern. Creu que serà una eina que permetrà controlar millor les persones que "no són responsables" i recorda que, a la ciutat, la policia local ja treballa fa "temps" en aquesta línia. Barberà apunta que els municipis havien demanat que s'apliqués de forma territorialitzada i, si bé entén que en alguns casos poden sorgir discrepàncies, valora positivament aquest criteri.

Altres notícies que et poden interessar
​  

 

Participació