SOCIETAT

Pellicer apel·la a la «responsabilitat ciutadana» davant del possible toc de queda

Assenyala que la mesura pot ser la "garantia" per tal que no es produeixin grans concentracions de gent a la nit

per Marc Busquets, Reus, Catalunya | 15 de juliol de 2021 a les 13:03 |
Imatge d'arxiu d'un control de la Guàrdia Urbana | Guàrdia Urbana de Reus
El batlle, Carles Pellicer, s'ha referit aquest dijous a la voluntat del Govern d'aplicar el toc de queda en diversos municipis del país, entre els quals Reus. En aquest sentit, l'alcalde reusenc ha volgut subratllar que el Tribunal superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'ha de pronunciar encara al respecte, tot apel·lant de passada a la "responsabilitat ciutadana" per revertir la situació sanitària actual, marcada per l'increment de contagis a la ciutat i al territori. 


Pellicer ha assenyalat que, si s'aprova, el toc de queda pot ser la "garantia" per tal que no es produeixin grans concentracions de gent a la nit. En aquesta línia, el batlle ha assenyalat que el passat dimecres ha demanat que se suspengui l'àpat posterior als 14ns Premis Gaudí Gresol, a firaReus, per "prudència" a causa del context actual. "Ho van entendre perfectament, a l'organització, perquè es tracta d'una qüestió de responsabilitat", ha detallat. 

Equilibri" entre salut i economia


L'alcalde de la capital del Baix Camp ha revelat la celebració d'una reunió entre els batlles dels municipis amb més de 50.000 habitants, en la qual ha demanat que les restriccions que s'apliquin garanteixin "l'equilibri" entre la salut i l'activitat econòmica. Si el TSJC avala el toc de queda que proposa el Govern, Pellicer ha anunciat trobades entre el consistori, la Guàrdia Urbana i Protecció Civil per organitzar-se. "La coordinació sempre ha estat excel·lent", ha apuntat. 

Finalment, i com que la situació actual és "complexa", tal i com l'ha descrita el batlle, aquest ha demanat als veïns que "es vacunin" i que respectin les pautes bàsiques de seguretat, com ara l'ús de la mascareta, la distància entre persones i la higiene freqüent de les mans. 


Sobre la hipotètica convocatòria d'ampollades al terme, la regidora de Seguretat, Dolors Vázquez, hi ha dit la seva. Ha assenyalat que aquestes pràctiques són "prohibides" a Reus, i que en els últims dies no s'ha registrat pas cap increment de la seva realització. "Guàrdia Urbana i Protecció Civil fan la tasca corresponent per tal que no n'hi hagi, d'ampollades, i el resultat és positiu", ha conclòs. 

 

 

Participació