POLICIAL

Desallotgen el Centre Social Ocupat de Torredembarra

El desplegament policial ha evitat qualsevol possibilitat de resistència per part dels ocupants

per Josep Maria Llauradó, Torredembarra | 14 de juliol de 2021 a les 09:19 |
Gairebé una vintena de dotacions dels Mossos d'Esquadra, a Torredembarra, aquest matí. | Josep M. Llauradó
Un desplegament generós per part dels Mossos d'Esquadra ha evitat un nou ajornament del desallotjament del Centre Social Ocupat Autogestionat (CSOA) Les Naus, a Torredembarra. Una vintena de persones que donaven suport al projecte social han acabat identificades per part dels Mossos, malgrat que han arribat després que ells. I és que la policia ha matinat: a tres quarts de vuit del matí, amb la presència només un integrant del centre, han començat a aparcar patrulles de la Brigada Mòbil davant de les naus industrials.

Aquest era el segon intent de desallotjament aquest 2021, malgrat que aquestes naus industrials entre Altafulla i Torredembarra porten ocupades des de l'any 2014. El desallotjament estava previst per a les 9 del matí, però a aquesta hora ja començaven a actuar els serrallers, per tal d'impedir l'accés de nou a les portes. També hi han instal·lat alarmes.


El CSOA Les Naus era un dels punts de reunió per al jovent del municipi, amb xerrades, concerts i altres activitats, especialment orientades al debat polític i social. Fins i tot ha estat seu d'assaig per a una de les colles castelleres locals, els Xiquets de Torredembarra, i s'ha dedicat a usos com gimnàs, cinema, circ, rocòdrom, etc. Tot i estar adreçat al conjunt del poble, la resposta per ajudar a evitar el desallotjament per part dels torrencs ha estat escassa, un fet que no ha passat desapercebut als ocupants, que han lamentat la manca de suport. A més, han denunciat que tot aquest desplegament policial s'hagi produït per defensar la propietat d'un banc, el BBVA, i han manifestat que si fos d'un particular ja hauria fet temps que haurien marxat.

Després de la desaparició els darrers anys dels centres socials ocupats a Tarragona, Reus o Cambrils, aquest era l'únic projecte semblant que quedava actiu al Camp de Tarragona. El BBVA ha intentat en altres ocasions recuperar l'espai. És Anida Operaciones Singulares S.A. qui en aquesta ocasió ha activat els mecanismes legals. A dos quarts d'onze del matí ja estava tota la feina feta i només hi han deixat un parell de patrulles de Seguretat Ciutadana, per vigilar l'espai durant una estona més.

 

El CSOA Les Naus, envoltat d'unitats de Brigada Mòbil, a Torredembarra. Foto: Josep M. Llauradó

Una cinta policial, protegint l'accés durant el desallotjament al CSOA Les Naus de Torredembarra. Foto: Josep M. Llauradó

Una patrulla de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra, davant del CSOA Les Naus a Torredembarra. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació