COMERÇ

El segon mercat de pagès de Tarragona ja està en marxa

La plaça dels Carros ha acollit cinc parades des de dos quarts de nou del matí

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 10 de juliol de 2021 a les 10:20 |
El mercat de pagès de la plaça dels Carros ha començat aquest dissabte. | Josep M. Llauradó
La població de l'antic barri de la Marina, ara barri del Port, té des d'aquest dissabte el seu propi mercat de pagès. Es tracta de l'únic mercat, de fet, que es duu a terme a tota la Part Baixa, ja que els més propers són el dels dimarts i dijous a la plaça Corsini -on no s'hi ven alimentació- o a la plaça del Fòrum, on els dimecres i els dissabtes s'hi ubica el primer i genuí mercat de pagès de Tarragona.

Cinc parades s'han instal·lat des de dos quarts de nou del matí en aquesta plaça, que els veïns reclamen des de fa anys que esdevingui un pol d'activitats culturals, artístiques i comercials. La iniciativa, a càrrec de l'empresa municipal de mercats (ESPIMSA), té previst comptar amb un total de 13 parades cada dissabte que oferiran fruites i hortalisses del Camp de Tarragona.


Per ara s'hi han apuntat 6 petits productors de fruita, verdura, formatges, mel i espècies, que obriran fins a les dues de la tarda. Qualsevol persona o empresa que vulgui, però, encara és a temps de sumar-s'hi presentant la seva proposta a les oficines dels Mercats de Tarragona (passatge Cobos, 4). Les bases es poden consultar al taulell d'anuncis de la pàgina web d'ESPIMSA.

Aquest primer dia, l'afluència de gent ja era important. Alguns, clients atrets per ser el primer dia, prometien tornar i destacaven la importància de donar suport al teixit de petits productors de proximitat. D'altres simplement xafardejaven per veure el que s'hi oferia. A partir d'ara, el mercat de pagès de la Part Baixa es posa en marxa.

 

 

Participació