FESTES

La tempta de vaquetes es continuarà fent al Morell

Cap partit va votar en contra de la decisió, a l'espera de l'autorització de la Generalitat

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 9 de juliol de 2021 a les 11:30 |
La tempta de vaquetes és una tradició al Morell. | Josep M. Llauradó
El Morell tindrà tempta de vaquetes, si el PROCICAT no canvi de parer en la realització d'activitats a l'aire lliure. El plenari municipal va aprovar aquest dijous al vespre el punt corresponent amb cap vot en contra. Això sí, l'alcalde Eloi Calbet va reiterar de nou la seva voluntat de celebrar una consulta als veïns sobre la continuïtat d'aquest espectacle taurí.

Ramon Manyé, portaveu del grup municipal Compartim, va lamentar que es fes públic el programa de la festa major abans de la votació al plenari. També va demanar "escoltar" les reivindicacions animalistes: "Potser ens hem de plantejar que és un moviment que hem de considerar", va dir en sessió plenària, alhora que va demanar que l'activitat fos "amb aforament limitat" i que es pogués conèixer quin percentatge dels assistents són del municipi.
El Morell és un dels dos únics pobles del Camp de Tarragona que encara celebren espectacles taurins, després de l'abolició de les curses de braus. Juntament amb Mont-roig del Camp, el Morell és una de les destinacions fixes de l'any per als aficionats, malgrat que al 2020 per la pandèmia no es va poder celebrar per les restriccions en la festa major de Sant Abdó i Sant Senén.


L'alcalde Calbet va comparar novament la tempta de vaquetes amb la resta d'actes de la festa major. "Segur que hi ha algú que no li agrada", va dir, per advertir més tard que una consulta sobre la tempta de vaquetes podria "obrir la caixa de trons" respecte a concerts i altres esdeveniments. Tot i així, "si hi ha interès per impulsar un procés participatiu, no em tanco en banda", va concloure. L'acte tindrà lloc el 31 de juliol i l'1 d'agost a les 11 del matí i a les 7 del vespre en quatre torns, al darrere de la deixalleria.

 

Participació