CASTELLERS

Les colles castelleres suspenen assajos per la pujada de contagis

Fins ara es permet trobades amb grups d'un màxim de 25 castellers

per Redacció, Tarragona | 7 de juliol de 2021 a les 13:48 |
Els dos pilars que la Colla Vella i Joves dels Xiquets de Valls a la plaça del Blat en la diada de Sant Joan. | Anna Ferràs/ACN
La nova onada de la pandèmia complica la represa de l'activitat castellera. Diverses colles han posat fre als assajos i han optat per suspendre'ls temporalment davant la pujada de contagis dels últims dies a Catalunya. La Colla Joves Xiquets de Valls, que només feia assajos de canalla, ha decidit suspendre'ls. Per "responsabilitat i precaució", diu la colla, en una piulada.

A la Colla Vella tampoc no començaran els assajos d'adults com havien previst inicialment i mantenen els de la canalla, que fan a l'aire lliure en una masia d'un antic president. La Colla Jove de Tarragona de moment suspèn els assajos que feien els castellers de tronc. Els Castellers de Vilafranca, Minyons de Terrassa i Capgrossos de Mataró també han optat per aturar-se, així com els Castellers de Sant Cugat.


Són diverses les colles castelleres del país que, per seguretat, van optant per suspendre assajos davant el fort increment de positius, a l'espera que els indicadors millorin. És una decisió que estan prenent moltes agrupacions en les darreres hores. Si bé a cada colla hi ha un escenari diferent, en cap s'assaja amb grups superiors als 25 castellers, d'acord amb les directrius del Procicat.

Aquesta nova onada de la pandèmia irromp en una etapa en què les colles havien començat a agafar embranzida. A part dels assajos, també hi ha hagut retorns a plaça simbòlics, coincidint amb festes majors locals. Ara l'evolució de la pandèmia fa pràcticament inviable la proposta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, que preveia assajos de fins a 75 persones si la incidència acumulada a 14 dies era inferior a 100 -és a dir, 10 casos per cada 10.000 habitants-, i de 125 castellers en el cas que fos inferior a 70 -7 casos per cada 10.000 habitants.


La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya ha enviat aquest dimecres un correu electrònic a totes les colles. El contingut del text no inclou cap consigna concreta a les agrupacions. Es tracta d'un missatge de prudència i responsabilitat. A la vegada, la coordinadora també fa una crida a tot el col·lectiu a vacunar-se de la covid-19 a fi d'aconseguir la immunitat de grup.

 

Participació