OCUPACIÓ

Es posen en marxa els agents cívics a Tarragona

Trenta persones faran tasques diverses sobre medi ambient, educació o participació ciutadana durant sis mesos

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 1 de juliol de 2021 a les 11:38 |
Els regidors Jordi Fortuny i Manel Castaño han presentat aquest dijous el pla d'ocupació amb els treballadors. | Josep M. Llauradó
Aquest dijous han començat a treballar trenta persones en un nou pla d'ocupació de l'Ajuntament de Tarragona. Seran els agents cívics, una figura llargament reclamada pel món veïnal i que es dedicarà a àrees com la participació ciutadana, el medi ambient o l'educació. El programa TGN pel Civisme dona una "oportunitat" a gent majoritàriament jove i amb estudis postobligatoris per tal de sortir de l'atur.

La presentació d'aquest pla d'ocupació s'ha dut a terme als jardins de la Tabacalera, davant de l'edifici on hi ha la seu de Tarragona Impulsa. Aquest dijous han començat una formació "ràpida" per encarar sis mesos que en podrien ser més si el consistori troba els diners per fer-ho. Per ara, el pressupost és de 400.000 euros.


Ara a l'estiu una de les tasques que faran alguns dels treballadors serà la neteja del litoral o accions per al turisme. Onze d'aquests trenta, a més, tindran tasques directament relacionades amb la posada en marxa del programa pilot de tancament de contenidors.

Tot i que encara no hi ha data d'inici, es preveu que educadors vagin per les cases del Serrallo, Bonavista i la Cala Romana per informar de com funcionarà a partir d'ara la recollida de brossa. Serà en els pròxims mesos -al Serrallo podria iniciar-se durant l'estiu i a Bonavista a partir del setembre o octubre- quan caldrà tenir una targeta per accedir als contenidors de la zona.

 

Participació