SEGURETAT

Creixell contracta seguretat privada davant la manca d'agents

L'Ajuntament insisteix que es tracta d'un suport i nega que sigui usurpació de funcions de la policia local

L'alcalde Jordi Llopart, amb alguns dels agents de la Policia Local de Creixell. | Ajuntament de Creixell
per Redacció, Tarragona | 30 de juny de 2021 a les 11:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Creixell va contractar un servei de seguretat privada per la revetlla de Sant Joan i els tres dies posteriors. Es tracta d'una mesura puntual, segons ha explicat l'alcalde Jordi Llopart. El batlle ha insistit que aquesta contractació, d'uns 2.000 euros, en cap cas supleix les tasques de la policia local ni inhabilita les negociacions que hi ha en marxa per la millora laboral del cos.

En aquest sentit, Llopart ha recordat que ja s'ha donat resposta a les demandes i properament s'aprovaran dues places d'agents contemplades en una partida del pressupost municipal. No es descarta que en futures ocasions, com podria ser per la festa major de Sant Jaume, es torni a recórrer a aquesta eina per assegurar el servei.


Segons Llopart, el protocol dels agents de seguretat privada és similar al de Protecció Civil i serveixen per reforçar la seguretat al municipi durant ocasions amb més afluència al poble. D'aquesta manera, els agents contractats per Sant Joan i els dies posteriors -dos agents per la revetlla i un agent pels dies 25, 26 i 27 de juny- van patrullar pel poble i en cas de necessitat, van derivar la urgència al 112.

La contractació coincideix en un moment en el qual part de la plantilla de la policia local ha exposat el seu malestar envers la situació que viu el cos de seguretat. En aquest sentit, el batlle ha apuntat que s'han deixat de fer hores extres, una mesura que Llopart considera que és "una vaga encoberta". Entre altres demandes, una part dels agents reclamen un augment de personal per fer front a la feina. Una proposta que ja es té en compte segons l'alcalde en una partida específica al pressupost municipal de 2021 i que es podria resoldre al setembre amb la incorporació de dues places més a la plantilla. Actualment, el cos de la policia local de Creixell està format per deu agents, tres caporals i un inspector.

 

Participació