SEGURETAT

La Policia Portuària gestiona més de 7.000 intervencions durant el primer trimestre de 2021

Aquesta dada representa un increment del 21,3%

La Policia Portuària del Port de Tarragona | Port de Tarragona
per Redacció, Tarragona | 30 de juny de 2021 a les 11:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cos de la Policia Portuària del Port de Tarragona ha gestionat un total de 7.321 intervencions relacionades amb la seguretat integral de les instal·lacions portuàries i de l'entorn Port i Ciutat durant el primer semestre de 2021. Aquesta dada representa un increment del 21,3 % respecte a les 6.035 intervencions durant el mateix període de l'any anterior.

El cos policial ha donat suport i gestió a gairebé 155 autoritzacions de transports especials, operacions, que necessiten la seva assistència des de l'entrada al recinte portuari fins al seu destí i viceversa. Ha dut a terme 168 controls de trànsit i 17 tràmits d'abandonament de vehicles. En l'àmbit de la seguretat ciutadana i ordre públic han gestionat gairebé 200 informes i atestats amb una persona detinguda durant aquest període, intentant en tot moment, reflectir el seu tarannà de cos conciliador i proper a la ciutadania.


La Policia Portuària manté una estreta i activa vinculació amb el desenvolupament de la seguretat industrial al Port de Tarragona, per aquesta raó han format part en els tres simulacres que s'han dut a terme a l'organisme tarragoní en aquest període, així com la participació en l'activació del PAU, del Pla Interior Marítim i del Pla de Protecció del Port (codi ISPS).

Cal afegir que col·laboren de forma activa amb diferents cossos de seguretat com les 2 actuacions amb Salvament Marítim, 11 accions amb els Mossos d'Esquadra, 5 amb la Guàrdia Urbana de la ciutat o 10 amb la Guàrdia Civil. Tot i això, aquestes dades es complementen amb la gestió de 1.386 trucades rebudes al telèfon d'emergències o els 15 requeriments de la ciutadania per tal de resoldre dubtes o situacions puntuals que necessiten la seva intervenció.


Un altre punt important i neuràlgic pel bon funcionament dins de les instal·lacions del recinte portuari, és el control d'accessos. El cos policial del Port ha donat suport a les 375.000 entrades de vehicles, entre camions, turismes i motos i, gairebé 1.100 controls d'entrada de vaixells al Port.

En resum, des de l'Autoritat Portuària expressen que es tracta d'un cos de policia administrativa "professionalitzat i compromès" amb la protecció i, estan convençuts que el projecte de futur que el Port Tarragona va iniciar en l'àmbit de seguretat i protecció portuària és un sistema de seguretat pública que vetlla per la ciutadania i pel territori.

 

Participació