LABORAL

Els treballadors del 112 reclamen la internalització del servei

Es concentren a l'exterior de la seu a Reus un cop rebuda la notificació de Treball que fixa en un 100% els serveis mínims a la vaga prevista per la revetlla

per Redacció, Reus | 23 de juny de 2021 a les 17:41 |
Els treballadors s'han concentrat aquesta tarda de dimecres | Reusdigital.cat
Sota el lema Salvar vides no és un negoci, treballadors del 112 de Reus s'han aplegat aquesta tarda a l'exterior del centre de treball per fer sentir la veu i reclamar una sèrie de millores en les seves condicions laborals.

El col·lectiu, amb el sindicat CGT al capdavant, havia convocat vaga fins a les 8 del matí de dijous, dia de Sant Joan, i una notificació de Treball ho ha tirat enrere tot fixant en un 100% els serveis mínims en considerar que durant la revetlla les trucades d'emergència poden créixer fins a un 600% en relació a altres dies. Els manifestants han penjat una gran pancarta amb l'esmentat lema a l'accés a l'edifici; alguns altres han lluït cartells en què s'hi podria llegir 112 públicno a la precarització / internalització.


Per tot plegat, els treballadors han volgut mostrar amb una concentració la seva "disconformitat" amb la situació amb un acte reivindicatiu. Cal recordar que el servei del CAT 112 ha canviat de mans recentment; a finals de maig es va produir el traspàs de l'anterior prestadora, Grupo Norte, a l'actual, Ferrovial. En aquell moment, els professionals ja van mostrar el seu malestar i van decidir anar a la vaga després d'una assemblea. 

Un cop s'ha rebut la notificació de la vaga, els treballadors han mantingut igualment una convocatòria per fer la concentració a l'exterior del centre de treball. Entre el veïnat que els ha fet costat s'hi ha vist la regidora cupaire al consistori reusenc Mònica Pàmies.  L'acció reivindicativa a Reus no ha estat pas l'única de la plantilla del 112. A Barcelona, al migdia, diverses persones s'han concentrat a l'exterior de la seu del departament d'Interior. En totes dues concentracions s'ha demanat que el servei passi a ser públic. "La privatització vulnera drets i desmantella serveis públics essencials. Necessitem serveis públics forts que vetllin pel bé comú. El futur serà públic o no serà", s'ha apuntat.

 

Una imatge de la concentració dels treballadors del 112 a Reus Foto: Reusdigital.cat

 

Participació