POLICIAL

Desmantellen la plantació de marihuana més gran a l'Alt Camp

Els Mossos d'Esquadra van detenir quatre persones per un delicte contra la salut pública i també per tinença d'armes ja que se'ls va intervenir una escopeta

per Redacció, Tarragona | 23 de juny de 2021 a les 12:55 |
La plantació de marihuana, al terme municipal de Querol, a l'Alt Camp. | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns passat quatre homes d'edats compreses entre els 20 i els 30 anys, dos amb veïnatges a França i Lloret de Mar i els altres dos amb domicili desconegut, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un altre de tinença d'armes.

A primera hora del passat dilluns, agents de la comissaria de Valls van portar a terme un dispositiu a Querol, a la zona pròxima al llac de Formigosa, on dies abans l'helicòpter de Mossos havia ubicat una possible plantació de marihuana.


Tot i les dificultats orogràfiques, els mossos van localitzar un sender amagat que els va conduir fins a una gran plantació que disposava d'un sistema de regadiu gràcies a unes canonades que arribaven fins al llac. En arribar al petit campament on hi havia el cultiu, els agents van sorprendre i detenir quatre homes que s'encarregaven de la seva cura i protecció. A més, van intervenir una arma de foc llarga que els individus tenien en aquest lloc on hi pernoctaven.

Els mossos van fer l'anàlisi de la zona i van comprovar que les conduccions d'aigua que sortien del llac de Formigosa pujaven per la muntanya i es bifurcaven fins a dues basses d'aigua, una al costat d'una gran plantació distribuïda en quatre bancals i l'altra bassa en una segona plantació ubicada en una zona de molt difícil accés.


En total, els mossos van localitzar i desmantellat 12.341 plantes amb un estat  de creixement que anaven del mig metre al metre d'alçada. Els detinguts passaran durant les properes hores a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Valls.

Una nova plantació de marihuana desmantellada a l'Alt CampAmb la d'aquest dilluns, ja són quatre les plantacions desmantellades pels mossos a l'Alt Camp en el que va de mes. Actuacions policials que s'han saldat amb deu detinguts, sis dels quals van ingressar a presó i més de 29.000 plantes destruïdes. 

 

Participació