DIPUTACIÓ

La Diputació millora la seguretat viària a Vilallonga del Camp

La construcció d'una rotonda a l'accés del municipi, l'eixamplament del pont sobre la riera de la Selva i l'ampliació de la calçada a la T-722, ordenarà el trànsit i garantirà la convivència segura de tots els usuaris

per Redacció, Vilallonga del Camp | 21 de juny de 2021 a les 16:23 |
La infraestructura viària, a Vilallonga del Camp. | Diputació de Tarragona
Les obres de millora de l'accés viari a Vilallonga del Camp començaran la propera setmana. La Diputació de Tarragona actuarà en un tram de 500 metres a la carretera T-722 fins a la travessera de Vilallonga per tal de millorar-ne el traçat i assegurar una convivència segura de tots els usuaris. D'altra banda, està prevista la  construcció d'una rotonda a l'accés del municipi, concretament a la intersecció entre les carreteres T-722 i TV-7222. Més de 50 operaris treballaran en aquest projecte de millora que representa a la Diputació una inversió de 870.000 euros. Està previst que les obres durin 7 mesos.

L'elevada confluència de trànsit en aquestes carreteres i el nombre de vehicles pesats que hi circulen a diari han fet necessari el plantejament de les obres. Els treballs ampliaran la calçada fins a 8 metres a la T-722 i eixamplaran el pont sobre la riera de la Selva (al punt quilomètric 2+850) fins a 9,2 metres, atès que l'amplada actual del pont dificulta  l'encreuament de 2 vehicles. Pel que fa a la nova rotonda, que ordenarà el trànsit a la intersecció entre la T-722 i la TV-7222, aquesta tindrà un diàmetre de 40 metres.


Les obres també serviran per pacificar el trànsit a la zona urbana de Vilallonga del Camp, on es renovarà el paviment de les voreres i de la calçada. El traçat dels carrils es modificarà lleugerament per a eixamplar les voreres allà on sigui possible, assegurant així la convivència segura de tots els usuaris.

El projecte de millora en aquest punt de la xarxa viària inclourà, entre altres actuacions: la reposició dels serveis afectats (aigua potable i gas natural), les plantacions i la il·luminació de la nova rotonda, la corresponent senyalització vertical i horitzontal i la canalització per al desplegament de la xarxa de fibra òptica.

 

Participació