LABORAL

La problemàtica laboral del 112 s'estén també als Mossos d'Esquadra

El sindicat SAP-FEPOL adverteix que la situació a la seu de Reus és "insostenible"

per Redacció, Reus | 17 de juny de 2021 a les 17:46 |
L'edifici del 112, a Reus. | Josep M. Llauradó
El pròxim 23 de juny hi ha convocada una vaga dels treballadors del telèfon d'emergències 112 a Reus i a Barcelona. Però el col·lectiu del CAT112 no són els únics que, a la mateixa seu de la capital del Baix Camp, denuncien precarietat laboral. El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denuncia "deficiències" en recursos humans. Per ara la resposta de l'administració és esperar a analitzar l'impacte que tenen les tauletes en la gestió dels incidents i com afecta en la càrrega de treball dels efectius policials que hi estan destinats.

Segons indica el sindicat en un comunicat, els treballadors "tenen la clara sensació que les coses ni funcionen, ni se’ls escolta. Cal una solució ràpida i cal trobar-la ja".


Tot plegat ha provocat "estats ansiosos i d’extrema tensió" en les persones que hi estan destinades. "Cobrir conferències amb un sol operador o fusionar conferències de diferents territoris on les patrulles del CME desenvolupen les seves funcions ha passat de ser puntual, a ser habitual. Els torns de descans en cap de setmana, per la manca d’efectius constantment denunciada per SAP-FEPOL, està provocant que durant les tres hores que duren només hi hagi dos o tres persones operadores pendents de les conferències", asseguren.

La situació porta temps sent "insostenible", diuen, alhora que creuen que "l’arribada de l’estiu agreujarà encara més (si no es soluciona abans) aquesta situació".


Per aquest motiu, emplacen la Direcció General de la Policia i la Prefectura a solucionar aquesta situació i mentre no sigui possible, "s’aprovin bosses d’hores extraordinàries per tal d’activar recursos excepcionals en pro del servei de seguretat pública i de la salut de les persones treballadores".

 

Participació