MEDI AMBIENT

Peixos morts també a l'assut del riu Francolí a Sant Salvador

L'ACA investiga el cas, però tot apunta que es podria deure a la manca de pluja i la calor

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 15 de juny de 2021 a les 18:59 |
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) investiga l'aparició de peixos morts a l'assut de Sant Salvador, al tram tarragoní del riu Francolí. Es tracta d'un nou episodi d'aquest fenomen que per altres causes s'ha repetit en altres ocasions. Segons fonts de l'organisme de la Generalitat, la mortaldat podria ser a causa de la calor i la falta d'oxigen a l'aigua, barrejat amb la manca de pluges en els darrers mesos.

L'assecament segons l'ACA s'ha produït per causes naturals, tal com és habitual en els mesos de calor. Això sí, preveuen fer un estudi de totes les concessions d'aigua associades al riu per determinar si es fa un bon ús del recurs i si es poden adoptar mesures "per contribuir a què la situació millori". A més, destaquen que hi ha la possibilitat d'engegar un pla de restauració i habilitar basses de refugi per als peixos en un futur pròxim.


La denúncia, com ja ha passat en altres ocasions, ha arribat a través de les xarxes. Un usuari lamentava que havia trobat diversos animals morts surant a l'aigua. L'indret és el mateix on l'Ajuntament va traslladar els peixos que encara eren vius al tram amb aigua del riu al seu pas per la zona nord de Tarragona.
 

 

Participació