SOCIETAT

200 euros de multa per a cadascun dels lladres de la llamborda del Mercadal de Reus

Amb tot, la pedra no apareix un cop expirat el termini que els va donar el batlle Carles Pellicer

per Marc Busquets, Reus | 15 de juny de 2021 a les 14:31 |
Una imatge del buit deixat per la llamborda sostreta del Mercadal | Reusdigital.cat
Un cop s'ha acabat el termini que el batlle de Reus, Carles Pellicer, va donar als lladres de la llamborda de la plaça del Mercadal per tal que la tornessin, aquest ha explicat que els autors han estat identificats i que no han pogut lliurar la pedra. Si bé han demanat disculpes pels fets, el cert és que quan van anar a buscar-la allà on l'havien deixada es van trobar que ja no hi era. Per tot plegat, s'exposen a una multa de 600 euros per a cadascun (són un grup de sis joves), més a haver de pagar els 350 euros que costarà fer la llamborda i posar-la de nou a plaça. 

Ha estat aquest migdia de dimarts, i després d'una roda de premsa per presentar la botiga de la Festa Major, quan l'alcalde de la capital del Baix Camp ha atès els mitjans per "tancar la qüestió" de la llamborda del Mercadal. En aquesta línia, ha precisat que va ser la matinada del passat de 5 juny, cap a tres quarts de 2 de la matinada, quan la colla va furtar la llamborda. Dies enrere, Pellicer va demanar públicament als autors dels fets que tornéssin la pedra i els va marcar un ultimàtum: fins al passat dilluns


Vençut aquest període de temps, però, la llamborda no ha aparegut "però qui sap si acabarà sortint més endavant", ha assenyalat el batlle. Els joves han demanat disculpes per haver-se endut la pedra, però s'han trobat que quan va anar a recuperar-la on l'havien deixada ja no hi era. Tot seguint l'indicat a l'ordenança de civisme, ha matisat Pellicer, i en tractar-se a més de patrimoni, la sanció per a cadascun dels sis lladres serà de 200 euros. A banda, hauran de pagar el cost dels treballs d'elaboració d'una nova llamborda (se'n farà càrrec la brigada municipal) i de la seva instal·lació. Tot plegat, per 350 euros. 

Una història curiosa


Pellicer ha apuntat que si finalment la llamborda apareix, als joves no se'ls retirarà pas la multa. 

D'aquesta manera, es tanca (si bé no del tot) un afer que ha despertat l'interès d'uns i la curiositat de molts altres. Un cop Pellicer va denunciar els fets, mitjans d'abast nacional van informar-ne; es van oferir pans i coques als veïns que aportessin pistes per esclarir els fets; des de Tarragona, un col·lectiu de piuladors va assegurar amb ironia que tenia la pedra, tot revifant la vella rivalitat entre les dues ciutats; i la llamborda, finalment, ha cobrat vida a Twitter, des d'on ha estat demanant als reusencs que fessin tot el possible per trobar-la. 

 

 

Participació