GASTRONOMIA

El pleix blau, protagonista d'unes noves jornades gastronòmiques a Tarragona

Hi participen 19 restaurants del Serrallo i el centre de la ciutat

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 14 de juny de 2021 a les 13:38 |
Restauradors i institucions, de la mà en una nova jornada gastronòmica. | Josep M. Llauradó
Després de les jornades d'arròs mariner, el Serrallo i la ciutat de Tarragona se sumen a una nova iniciativa dels restauradors per atraure turisme i fomentar el consum local. Es tracta de les jornades gastronòmiques del peix blau, en la que hi participaran, a partir d'aquest dijous 17 de juny, gairebé una vintena de negocis.

L'esdeveniment, el primer cop que se celebra, s'allargarà fins al 4 de juliol i l'única condició per participar-hi és que tots els restaurants han d'oferir un menú en què un dels plats tingui representació del peix blau, en les diferents varietats i espècies. El preu serà diferent per a cadascun, ja que els organitzadors, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria Tarragona Ciutat, han decidit donar llibertat.


La proposta s'ha presentat aquest dilluns a les Escales Reials del Port, en una roda de premsa que ha estat un parell de cops interrompuda pels sorolls característics d'aquesta zona de la ciutat. A banda de la mateixa entitat, hi col·laboren l'Autoritat Portuària, el Patronat de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona i el Celler Adernats-Vinícola de Nulles. El seu representant, Adam Albert, ha reconegut que un dels trets característics dels vins que produeixen és la brisa que arriba del mar. Aquests menús comptaran no només amb els seus vins, sinó també amb una postal "viatgera" per tal que els clients puguin traslladar un missatge a amics o familiars d'una manera diferent a l'habitual.

En la compareixença, la consellera Cinta Pastó, així com el portaveu de l'AEHT, Javier Escribano, han destacat la qualitat certificada del peix blau tarragoní, així com altres denominacions d'origen de la demarcació que també tenen aquest mateix certificat. El mateix Escribano ha assegurat que el sector de la restauració està recuperant aquestes últimes setmanes "l'alegria" perduda però que es necessitaran "anys" per tornar a la normalitat i per això demana el suport de la ciutadania a l'hora de triar on consumir.

 
Els establiments participants són Alta Taverna del Sol Ric, Arlemar Restaurant, Cocula Restaurant, El Llagut, Restaurant Kraken, Cal Joan, La Morada, Mas Rosselló, La Sardineta, Restaurant Brisa, Restaurant Sol Ric, Restaurant Nàutic Tarragona, El Pòsit del Serrallo, Casa Ballcells, Gure Toki Restaurant, El Paseo, Ancora Port Esportiu, Octopusy i Martinet.

 

Participació