AJUNTAMENT DE TARRAGONA

El PSC no descarta presentar una moció de censura si En Comú Podem surt del govern municipal

Les tensions entre els dos socis de l'executiu de Tarragona podrien arribar a punts màxims aquesta setmana

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 14 de juny de 2021 a les 12:04 |
Sandra Ramos, aquest dilluns al matí en roda de premsa. | Josep M. Llauradó
El govern municipal de Tarragona es troba en una crisi interna des de fa setmanes, però aquesta es podria aguditzar donat que En Comú Podem no vol cedir àrees que els seus dos regidors gestionen des de fa dos anys i Esquerra Republicana pressiona per aconseguir incorporar la CUP tan aviat com sigui possible. Aprofitant l'ocasió, el PSC ha dut a terme aquest dilluns una roda de premsa en què la seva portaveu, Sandra Ramos, ha anunciat que no descarten presentar una moció de censura en cas que els Comuns optin per sortir de l'executiu. "No és la nostra voluntat, però res és descartable", ha dit.

Ramos ha tornat a qualificar la situació d'"espectacle dantesc" i ha lamentat la "inestabilitat" del govern actual, amb l'alcalde intentant "desallotjar" els seus socis de l'àrea d'Habitatge. Fins i tot ha parlat de "falta de respecte" de Pau Ricomà cap a En COmú Podem. "En parla com si fos una molèstia, i ara resulta que la CUP ha de vindre a salvar la vida en aquest ajuntament, Déu n'hi dó".


I és que els socialistes fan una valoració molt negativa de la primera meitat del mandat de Ricomà. Consideren que el canvi anunciat ha decebut a molts ciutadans i que s'ha beneficiat alguns barris més que a d'altres.

Retrets que no es poden atribuir al "retrovisor"


Si bé Ramos ha evitat fer autocrítica del llegat de l'anterior govern del PSC, sí que ha considerat que hi havia cinc qüestions les quals els republicans no podien atribuir la seva "ineficàcia" a l'acció d'anteriors executius. I és que el PSC afirma que la ciutat "està pitjor que en els últims 40 anys" respecte a la falta de lideratge i la pèrdua d'oportunitats, el turisme, els serveis socials, la participació i la situació als barris.

Ramos acusa Ricomà de mirar massa al "retrovisor" i de deixar córrer oportunitats, així com manca de planificació. "De sobte apareixen històries com a bolets, el carril bici o els patinets, sense Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, i en tenim un que està obsolet i que s'ha d'actualitzar", ha asseverat. També lamenta l'absència de polítics tarragonins al capdavant del Port o del Govern de la Generalitat, així com de campanyes de foment del turisme i d'arribada de visitants a la ciutat.


Pel que fa als efectes de la pandèmia, el PSC assenyala que només s'han gastat "el 37%" dels ajuts anunciats als autònoms i que no s'han tingut en compte algunes de les seves propostes per pal·liar des del consistori l'increment de pobresa derivada de la crisi. A més, ha demanat que el govern deixi de parlar de "sensació d'inseguretat". "Tenim un problema real d'inseguretat i no es pot tirar pilotes fora cap al govern de l'Estat o de la Generalitat", ha dit.

 

Participació