COSTA

Una vuitantena d'embarcacions d'esbarjo van ser assistides per Salvament Marítim l'estiu passat a Tarragona i l'Ebre

El Ministeri divulgarà consells pràctics a les xarxes socials per millorar la seguretat de les activitats nàutiques

per Redacció, Tarragona | 9 de juny de 2021 a les 17:31 |
Imatge d'arxiu de la Salvamar Achernar. | Salvament Marítim
Salvament Marítim va assistir 79 embarcacions d'esbarjo en situació d'emergència, l'estiu passat a Tarragona i l'Ebre. El 52% de les emergències que atén Salvament Marítim estan relacionades amb este tipus d'embarcacions i el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) ha iniciat una campanya per prevenir accidents i millorar la seguretat de les activitats nàutiques. Es difondran consells pràctics als navegats a través de les xarxes socials així com una guia de recomanacions de seguretat a través de l'aplicació Safe TRX. La campanya s'ha presentat a Tarragona amb una demostració d'un exercici de rescat al port del Serrallo.

A partir de l'1 de juliol, la normativa de les embarcacions d'esbarjo canvia. La norma determina quins han de ser els equips de seguretat, de navegació i de protecció contra incendis dels vaixells i establix mesures per reduir la contaminació del medi marí. Els requisits necessaris de les embarcacions les marca la normativa europea. Tota esta informació formarà part de la campanya que es divulgarà per les xarxes socials a través de les etiquetes #SeguridadNautica i #Riesgos0. La campanya també compta amb un vídeo promocional amb les recomanacions bàsiques per actuar abans i després de les travessies al mar i es repartirà un tríptic per al públic infantil.


L'any passat Salvament Marítim va atendre prop de 5.000 persones en més de 1.500 emergències relacionades amb embarcacions i altres tipus de material nàutic d'esbarjo, més de la meitat de les emergències assistides.

 

Participació