SINDICAL

L'expedient contra un funcionari de Mas d'Enric aixeca la indignació dels seus companys

El sindicat CSIF considera que no es fa prou formació sobre els protocols a seguir en cas de conflicte

per Josep Maria Llauradó, El Catllar | 9 de juny de 2021 a les 14:35 |
Els assistents han fet una marxa posterior a l'acte. | Cedida
A principis d'enguany, en una mesura de contenció d'un intern al Centre Penitenciari de Mas d'Enric, al Catllar, la secretaria va prendre nota de les queixes de l'afectat i va encetar un expedient contra el funcionari denunciat. Va ser al mes d'abril quan finalment es va fer definitiu aquest expedient, que segons ha indicat aquest dimecres el sindicat CSIF, suposa una infracció "greu" amb suspensió de sou i feina durant dues o tres setmanes.

Des del CSIF, que s'han concentrat aquest dimecres davant del centre penitenciari, consideren que tot parteix de l'absència de formacions als professionals quan s'elaboren nous protocols a seguir. Guillermo, delegat sindical, comenta que des del Departament de Justícia "no han volgut fer una investigació justa tot i la professionalitat dels companys" i considera "injusta" la decisió presa.


L'actuació està gravada i és arrel dels crits protestant perquè estaven fent mal a un intern i la queixa d'ell mateix que es va iniciar el procediment. "No han aconseguit veure res fora de lloc", diu Guillermo, que assegura que tot es fa "segons les circulars que el Departament ens dona".

En aquest cas, es prioritza la "contenció verbal", però aquesta no s'especifica fins quan ha de durar en situacions de tensió. "Necessitem directrius que no són simplement un dossier, s'han de fer formacions, la contenció verbal és un continu dins les presons catalanes i quan els caps decideixen que la contenció verbal ha acabat aquí és on ve el problema ja que les estadístiques netes no es poden dur a terme amb un intern normal i corrent, sinó amb un intern que ja està preparat per viure en societat", explica.

 

Alguns treballadors, aquest dimecres davant del Centre Penitenciari de Mas d'Enric. Foto: Josep M. Llauradó

 

Participació