AJUNTAMENT DE TARRAGONA

El govern de Tarragona demana accelerar l'aportació de recursos per abordar la situació crítica dels joves sense llar

Consideren que cal "buscar solucions" a la sensació d'inseguretat dels veïns no tan sols des del punt de vista policial

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 9 de juny de 2021 a les 13:56 |
Manel Castaño i Carla Aguilar, aquest dimecres en roda de premsa. | Josep M. Llauradó
Noves declaracions dels responsables polítics de l'Ajuntament de Tarragona apel·lant a la Generalitat per tal que es posi a treballar en la integració dels joves extutelats per l'administració. Un d'ells es troba hospitalitzat des d'aquesta passada nit per l'agressió d'un altre a la Part Alta. En una compareixença que no ha aportat cap novetat sobre el cas, el regidor de Seguretat Manel Castaño ha detallat que ja aquest matí s'han reunit amb els caps de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, així com tècnics de Serveis socials de l'IMSS i de la Generalitat per avaluar la situació que, ha dit, "ens preocupa molt".

I és que del centenar de joves extutelats que hi ha a la ciutat només trenta han accedit al programa Sostre 360 de la Generalitat i la Fundació EVEHO. Carla Aguilar, regidora de Serveis Socials, ha explicat en la roda de premsa que "som un dels pocs ajuntaments que ha assumit aquesta tasca" de seguiment dels majors d'edat en situació de vulnerabilitat, la major part d'origen migrant.


En aquest sentit, reclamen "buscar solucions" a la inseguretat que denuncien els veïns, especialment pel que fa a baralles entre els mateixos joves. "No es pot abordar només des de la seguretat", ha explicat Castaño, que també ha anunciat una junta de portaveus dijous vinent per "donar espai de debat als grups municipals" i fer aportacions sobre com resoldre el conflicte actual a la ciutat.

En relació a la feina que es fa des de la Fundació EVEHO, Aguilar ha assenyalat que els objectius que tenen "no són fàcils". Hi afegia Castaño que alguns d'aquests fets violents "són inevitables" ja que "quan poguem donar resposta a tots els nanos veurem els resultats". Mentrestant, demanen que no es generi "un estigma".


 

Participació