MOBILITAT

Tarragona comptarà al juliol amb 2.000 patinets elèctrics de lloguer per l'arribada d'una nova empresa

Lime va interessar-se per primer cop per la ciutat el passat mes de desembre i ara està a l'espera de l'autorització definitiva de l'Ajuntament

per Redacció, Tarragona | 9 de juny de 2021 a les 07:00 |
Un patinet de Lime. | Movilidad Eléctrica
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Al juliol, la ciutat de Tarragona tindrà 2.000 patinets elèctrics de lloguer aparcats en els diferents punts habilitats. Ho avança Diari Més, que destaca que l'empresa Lime està a l'espera que l'Ajuntament doni el vist-i-plau definitiu a la companyia nord-americana establerta ja a Madrid, Sevilla i Màlaga, i que suposarà la quarta des que es va posar en marxa el servei el passat mes de gener.

L'únic escull que queda per resoldre és decidir la ubicació de les 500 anelles d'estacionament de vehicles de mobilitat personal (VMP) que -com la resta d'empreses- Lime està obligada a instal·lar en diferents punts de la ciutat. De fet, aquest és l'únic benefici que treu el consistori de l'arribada d'aquestes companyies en un sistema de lliure mercat. Per ara, el govern no vol limitar el nombre d'operadors malgrat que tant Reby com Bird -les dues pioneres- ja han expressat en més d'una ocasió que una població com la de Tarragona no ofereix les condicions com per acollir-ne tantes. Per la seva banda, la tercera en discòrdia, Spin, no mostra cap oposició a l'ampliació del servei.


Mentrestant, les crítiques per la proliferació d'aquests aparells i la facilitació de l'accés en part a persones que no coneixen el codi de circulació continuen. Són diversos els veïns que o bé denuncien l'alta velocitat a la que circulen, o bé com de senzill és trobar-los mal estacionats al mig dels carrers i a les places.

 

Participació