HABITATGE

Omar, el sense sostre que vivia en una caseta d'Adif al costat de les vies de Salou, es queda de nou al carrer

L'home s'havia allotjat en una pensió, però l'increment de preu ha suposat que es quedés fora

per Redacció, Salou | 7 de juny de 2021 a les 16:25 |
Omar Mohammed Yaki, qui just ara fa un any va ser desallotjat de la caseta d'Adif on vivia abans que l'Ajuntament el reubiqués a una pensió, s'ha tornat a quedar al carrer. Fins aquest dilluns, Omar vivia a l'Hostal Portomar, al carrer de Cambrils. Allà no hi ha tingut cap problema, però ara el grup de voluntaris que li oferien la seva ajuda no han pogut afrontar la pujada del preu que suposa l'arribada del turisme. El consistori va pagar els tres primers mesos, mentre que els voluntaris van finançar el cost des del passat mes de setembre, a 10 euros per nit, i també li duien menjar quatre cops per setmana. Per tant, sense alternativa, Omar busca de nou un lloc on quedar-se.

Fonts municipals apunten que des de l'àrea de Serveis Socials "des de fa mesos s'estan duent a terme diverses gestions per tal d'ajudar i acompanyar, en la mesura del possible, aquest ciutadà sense sostre, per tal de donar resposta a les seves necessitats". Les seves necessitats són bàsicament un habitatge, que el municipi li va prendre després d'apostar per l'ampliació d'un aparcament al carrer Berlín, un cop les vies van quedar sense ús a principis d'aquell mateix any.


L'home, de 76 anys, vivia sense subministraments i en condicions insalubres, però preferia continuar-hi a haver de marxar a altres habitatges on hi pogués tenir conflictes. Finalment, el consistori li va pagar una pensió durant escassos tres mesos, de juny a setembre.


 

 

Participació