SALUT

Els programes de protecció precoç del càncer de còlon redueixen la mortalitat

La incidència de la malaltia disminueix fins a un 2,5% als països que fan colonoscòpies i proves fecals

per Redacció, Reus | 2 de juny de 2021 a les 14:52 |
Diversos professionals sanitaris fent una colonoscòpia preventiva dins del programa de detecció precoç del càncer de còlon. | Hospital Sant Joan de Reus
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Països amb programes de detecció precoç del càncer de còlon de llarga durada disminueixen la incidència del càncer colorectal i la mortalitat per aquesta malaltia. Ho conclou un estudi europeu, en el qual ha participat l'Hospital Sant Joan de Reus, que s'acaba de publicar a la revista Lancet Oncology del mes de maig.

Els resultats determinen que la incidència de la malaltia disminueix entre un 1,6% i un 2,5% en homes i un 1,3% i un 2,4% en dones. L'estudi inclou les dades de 3,1 milions de pacients amb càncer colorectal diagnosticats entre l'any 2000 i el 2016 de 21 països europeus. La incidència, moralitat i distribució de la malaltia varia en funció del nivell d'implantació dels programes de detecció precoç del càncer colorectal.


La recerca l'ha liderat la Divisió d'Oncologia Preventiva del German Cancer Research Center i el National Center for Tumor Diseases de Heidelberg d'Alemanya. Es constata també que la incidència del càncer colorectal augmenta en la majoria de països on no hi ha programes de cribratge a gran escala disponibles.

 

Participació