SALUT

L'EDP propietària de l'Hospital Sant Joan de Reus ja és operativa

Es preveu la subrogació dels contractes dels professionals del centre a la nova entitat

per Redacció, Reus | 1 de juny de 2021 a les 18:02 |
Una imatge d'arxiu de l'accés al centre reusenc | Reusdigital.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Entitat de Dret Públic (EDP) Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp, adscrita al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya és plenament operativa a partir d’aquest dimarts, 1 de juny, i passa a ser, a tots els efectes, la propietària de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Per aquest motiu, s'ha explicat des del CatSalut, es procedeix a la subrogació dels contractes dels professionals de l’Hospital a la nova EDP, en els termes que preveu la legislació vigent. Així doncs, els contractes laborals de tots els treballadors es mantenen íntegrament en les mateixes condicions i també es manté vigent l’actual conveni col·lectiu del centre.


Aquest canvi de titularitat comporta la desaparició de l’empresa Hospital Universitari Sant Joan de Reus SA i l’entrada en funcionament de la nova EDP Salut Sant Joan de Reus-Baix Camp, titularitat del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

De cara als propers mesos també està previst que la nova EDP incorpori d’altres empreses que tenen vinculació amb l’Hospital Sant Joan, seguint el conveni regulador entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, el Servei Català de la Salut i l’Ajuntament de Reus per a la racionalització de l’activitat assistencial del Sistema de Salut al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, signat el desembre de 2019.


És el cas de Ginsa AIE i el Laboratori de Referència de Tarragona i Terres de l’Ebre, així com dels centres d’atenció primària de la Fundació Sagessa Salut, és a dir, l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils i les àrees bàsiques de salut de Vandellòs-l’Hospitalet, Riudoms, la Selva del Camp i Marià Fortuny de Reus.

 

Participació