AJUNTAMENT DE TARRAGONA

La CUP reclama calendaritzar les mesures per conservar la platja Llarga de Tarragona

Les regidores cupaires també proposen la creació d'un Pla de Gestió i Recuperació de tot el litoral tarragoní

per Redacció, Tarragona | 1 de juny de 2021 a les 16:12 |
La platja Llarga de tarragona. | Josep M. Llauradó
El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona reclama que les mesures anunciades per conservar la platja Llarga "s'implementin amb una calendarització clara per a la millora ambiental i paisatgística del nostre litoral". La consellera Inés Solé recorda que l'Ajuntament de Tarragona va realitzar un estudi sota el títol Diagnosi i redacció d'un pla de gestió, planificació i recuperació del sistema platja, accessos i entorns de la platja Llarga i que "malgrat s'han dut a terme algunes accions de caire puntual associades a la gestió i manteniment, calen altres actuacions integrals per apostar cap a un sistema de gestió integral amb finalitat d'adaptació al canvi climàtic i amb línies de deconstrucció i recuperació de la seva continuïtat i naturalitat".

Per una banda, les cupaires aposten per un canvi progressiu en la planificació i la gestió del conjunt del sistema, amb la finalitat de "mantenir les condicions actuals a la platja i millorar els sistemes naturals força antropitzats". En aquest sentit, les anticapitalistes proposen crear un Pla de Gestió i Recuperació de tot el litoral tarragoní i incloure tota la platja Llarga dins de l'Espai d'Interès Natural "per dotar-lo d'una figura jurídica de protecció que inclogui l'Anella Verda – Blava de Tarragona".


D'altra banda, la consellera Eva Miguel assenyala que, com ja apunta l'estudi realitzat per l'Ajuntament, el sector del Càmping les Palmeres "ha perdut tota la seva naturalitat en les darreres dècades, agreujada per l'efecte de la tempesta Gloria i per les actuacions de consolidació artificial". És per aquest motiu que les cupaires proposen forçar el retrocés de les instal·lacions del càmping "per tal de recuperar al màxim la seva naturalitat i assolir la recuperació dels hàbitats dunars", així com reforçar els sectors amb formes dunars efímeres i potencials "donant més naturalitat al paisatge litoral afavorint major naturalitat i resiliència a la zona". A més, per la CUP aquesta seria una eina d'intervenció que ajudaria a la dignificació de l'activitat del càmping, "posant en valor el nostre litoral respectant la ciutat i el territori".

Finalment, la formació destaca que en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible establerts a l'Agenda 2030 de les Nacions Unides, "es fan més necessàries que mai accions encaminades a revertir un model artificialitzat i turistificat dels sistemes litorals per fer-los espais biodiversos" on l'activitat humana sigui compatible amb l'acció pel clima, el manteniment de la vida submarina i dels ecosistemes terrestres.


 

Participació