AJUNTAMENT DE TARRAGONA

La CUP vol que l'ús de l'edifici de la Quinta de Sant Rafael es decideixi de manera participativa

És un dels acords d'ampliació del govern municipal

per Redacció, Tarragona | 28 de maig de 2021 a les 09:26 |
La Quinta de Sant Rafael. | Josep M. Llauradó
El grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, en el marc del Consell Assessor de Modernism, ha posat sobre la taula la funció d'Escola d'Hostaleria que podria tenir l'edifici de la Quinta de Sant Rafael.

La portaveu del grup municipal, Eva Miguel, ha exposat que "s'ha d'aprofitar la partida de 800.000 euros per la rehabilitació de l'edifici per desencallar una de les grans runes de Tarragona" i ha insistit en que l'ús de l'edifici s'ha de decidir de manera participativa, "tal com queda reflectit en l'acord per l'ampliació del govern municipal".


La regidora cupaire ha explicat al Consell Assessor que el projecte ParcQuinta del col·lectiu Tecletes ha demostrat que amb iniciatives dinamitzadores potents "on es dóna centralitat a l'espai públic" ajuden a que el Parc de la Ciutat esdevingui "un eix cohesionador de Tarragona" i ha apuntat en la necessitat d'una intervenció integral del Parc per fer-lo accessible.

A més, ha exposat que "donar-li un ús privatiu no ajudarà a revitalitzar el centre de la ciutat". El consistori ha explicat que l'edifici no s'utilitza "perquè mai s'ha fet un projecte de dinamització" i la regidora Miguel, ha recordat que "existeixen propostes d'entitats de la ciutat pel Parc que han de ser ateses i valorades". En aquest sentit, ahir a la tarda l'Associació de Veïns i Veïnes Moviment Pere Martell van presentar un projecte d'ús de l'edifici a la sala d'actes de l'IMET, que va comptar amb l'assistència de Berni Álvarez (PSC) i d'Inés Solé (CUP).

 

Participació