PARTITS

L'exdiputat Francesc Ricomà agafa les regnes del Partit Popular a Tarragona

El comitè executiu treballa ja en les eleccions municipals de 2023

per Redacció, Tarragona | 25 de maig de 2021 a les 18:06 |
El logo del PP | PP
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Partit Popular de Catalunya es reforça amb la vista posada en les eleccions municipals de 2023 amb el nomenament de nous presidents provincials. Es tracta de Xavier Palau a Lleida, Francesc Ricomà a Tarragona, Manu Reyes a Barcelona i Jaume Veray a Girona.

L'objectiu d'aquests nomenaments, segons un comunicat del partit, és "reforçar els equips per accentuar el treball territorial i reforçar les organitzacions municipals i, d'aquesta manera, arribar a les eleccions municipals de 2023 en les millors condicions per recuperar la representació municipal. Es tracta d'una aposta per la integració i el reforç de les estructures per garantir la presència de el Partit Popular a tot el territori català".


La reaparició de Francesc Ricomà

Cap visible del PP a la ciutat de Tarragona fins al 2011, Francesc Ricomà va ser diputat al Congrés i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament. Amb càrrecs polítics des de 1994, Ricomà és diplomat en grau social i professor de formació professional. Abans que Alejandro Fernández li agafés el relleu ara fa deu anys, quan va assegurar que es retirava de la política, va ser regidor entre el 1996 i 2003.


Ricomà haurà de liderar un veritable revulsiu a les municipals si vol complir els objectius fixats pel PP. Francesc Caballero, únic regidor popular a l'Ajuntament de Valls fins al 2019, n'era el president provincial fins ara, que ha estat cessat, de la mateixa manera que tots els presidents provincials. Les perspectives són ara millors que no pas al 2019 i al 2015, quan la força de Ciutadans els va deixar sota mínims.

Canvis també a Barcelona, Lleida i Girona


A la demarcació barcelonina, serà Manu Reyes qui presidirà el partit. Alcalde de Castelldefels entre 2011 i 2015, ha estat també diputat al Parlament i vicesecretari de política municipal del PP Català. Pel que fa a Girona, el càrrec l'ocuparà Jaume Veray. Per acabar, Xavier Palau, actual portaveu del PP a la Paeria, serà el president del partit a la demarcació.

En relació als anteriors presidents provincials, el Comitè Executiu ha aprovat que Óscar Ramírez assumeixi la Vicesecretaria de Política Municipal del PPC, pel que la seva tasca continuarà vinculada al municipalisme, atenent que també és regidor a l'Ajuntament de Barcelona.

Per la seva banda, M.Àngels Olmedo i Francesc Caballero han estat nomenats vocals de lliure designació autonòmica. D'altra banda, Marisa Xandri, que era presidenta de PP de Lleida des de 2017, el febrer passat va comunicar a la direcció del partit la seva intenció de deixar la presidència provincial per centrar-se en les seves tasques com a regidora de la Paeria i com a vicesecretària de Política Social del PPC.

 

Participació