FAUNA

L'escassetat d'aigua al tram baix del riu Francolí torna a matar peixos i altres espècies

Ecologistes en Acció denuncia que falta cabal ecològic

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 24 de maig de 2021 a les 08:29 |
Els peixos, en un riu Francolí sec. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de maig de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El riu Francolí ha tornat a ser aquesta setmana passada un cementiri d'exemplars de carpes, ànecs, anguiles, llises, entre d'altres. Així ho denuncia l'organització Ecologistes en Acció, que ha penjat diverses imatges advertint que a la llera del tram baix, al terme municipal de Tarragona, s'hi han pogut veure animals morts per la manca sobtada d'aigua.

Agents Rurals de Catalunya van retirar ahir a la tarda gairebé tots els exemplars, malgrat que encara n'hi queden alguns, així com una forta olor a podrit. Uns efectes "devastadors" que va denunciar primer Joan Ramon Mendo, tècnic de defensa ambiental, al seu compte particular de Twitter.


No és la primera vegada que això passa. Segons l'organització, això es podria deure a la manca de cabal ecològic del tram final del riu a causa de les captacions que en fa EMATSA, l'empresa d'aigües, regants i la indústria. Els ecologistes creuen que a banda de garantir el cabal del riu una possible solució seria fer solcs més profunds per tal que els animals tinguessin reserves d'aigua en diferents trams del riu.

 

Participació