ECONOMIA

Neix La Teulada, la Xarxa Cooperativa de Tarragona

Està formada per 16 entitats i té per objectiu fomentar l’Economia Social i Solidària a la ciutat

per Redacció, Tarragona | 18 de maig de 2021 a les 09:56 |
La Teulada és la nova xarxa cooperativa de Tarragona. | Ateneu CoopCamp.
La xarxa d’organitzacions de l’Economia Social i Solidària és cada cop més extensa i diversa al Camp de Tarragona. Totes elles tenen en comú que s’han construït en base als valors que promou el cooperativisme com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat.

La Teulada neix a Tarragona com un pol cooperatiu que es proposa  impulsar l’Economia Social i Solidària a la ciutat, en base a tres eixos principals, que són potenciar la intercooperació a escala local, per facilitar la creació de projectes conjunts i útils per la ciutat; donar  resposta a les necessitats de cadascuna de les entitats que en formen part, però cercant el bé col·lectiu; ser una organització interlocutora amb l’administració i altres agents de la ciutat i treballar  per afavorir l’aterratge de polítiques públiques pel foment de l’economia social i solidària a Tarragona.


Els ecosistemes cooperatius

Els ecosistemes o pols cooperatius són agrupacions empresarials de l’Economia Social i Solidària formada per entitats amb uns valors transformadors comuns, que s’organitzen per millorar la seva visibilitat i el seu impacte en la societat basant-se en el principi del suport mutu.


Treballen en la construcció d’un ecosistema econòmic més social, democràtic i inclusiu, basat en els principis i valors del cooperativisme i que sigui transformador pel seu municipi.

La Teulada, una associació formada per 16 organitzacions tarragonines


Aquest nou espai d’intercooperació està format per un total de 16 projectes i organitzacions de la ciutat: Actua SCCL, Associació Ariadna, Associació Quilòmetre Zero, Ateneu CoopCamp, Circulars, Dignidart SCCL, El Far Cooperatiu SCCL, Entra SCCL, Federació Catalana de Voluntariat Social, Fundació Formació i Treball, Gam Lab SCCL, Insta SCCL, L’Escac SCCL, L’Escamot SCCL, Soca-rel SCCL i Vèrtebra.

 

Participació