AJUNTAMENT DE TARRAGONA

El PSC proposa crear una empresa energètica municipal a Tarragona

La moció es debatrà en el ple de divendres

per Redacció, Tarragona | 17 de maig de 2021 a les 15:04 |
El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tarragona reclama crear una nova empresa municipal. Concretament, defensarà en una moció adaptar les polítiques municipals als objectius 2030 per la transformació del model econòmic i d'un nou contracte social verd i inclusiu.

El conseller socialista, Mario Soler, ha explicat que aquest propòsit s'aconseguirà a través de diferents línies d'actuació. La primera és realitzar una auditoria per conèixer l'estat de la ciutat en matèria energètica i al mateix moment realitzar un conjunt de campanyes de sensibilització per a evitar un mal ús de l'energia a les llars tarragonines.


Per al PSC, una de les altres línies ha de ser la de potenciar l'ús de les energies renovables a les comunitats de veïns, entitats i empreses de la ciutat, a través d'una línia d'ajuts econòmics. "Considerem que s'ha de proporcionar un servei d'assessorament i acompanyament per a tothom que estigui interessat a instal·lar elements d'autoconsum energètic verd.  Així com, apostar per la reducció del 50% de l'IBI durant els dos següents a la instal·lació", afegeix Soler.

A més, afirmen que una de les altres línies d'actuació passa per la rehabilitació de les teulades de totes les dependències municipals, instal·lant-hi plaques solars. Soler insta al govern municipal a continuar amb el treball començat per l'anterior govern socialista, amb la transició de tot l'enllumenat públic a sistemes LED per millorar l'eficiència energètica. Segons el PSC, a través d'aquesta nova empresa energètica municipal, es podrà exportar l'excedent energètic al veïnat de Tarragona mitjançant preus públics que proporcionin energia neta a preus accessibles.

 

Participació