JUDICIAL

Arxivada la causa oberta contra Joan Morlà Mensa, alcalde del Catllar

Reclama un major “respecte per la presumpció d'innocència” i un tracte de la informació “més responsable i menys lesiu”

per Redacció, El Catllar | 17 de maig de 2021 a les 15:01 |
Joan Morlà, en una imatge d'arxiu. | ERC Camp de Tarragona
Segons un comunicat emès per Esquerra Republicana, el Jutjat d'Instrucció número 6 de Tarragona ha decidit el sobreseïment provisional i l'arxivament de la causa oberta contra l'alcalde del Catllar, Joan Morlà Mensa. L'alcalde republicà estava investigat per no tramitar els comunicats d’incidència de trànsit que els vigilants del municipi posaven.
 

El desembre del 2019 Morlà ja va declarar davant el jutjat, defensant que a través d'un conveni signat l'any 2002 amb el Servei Català de Trànsit, la potestat sancionadora al municipi s'havia delegat als Mossos d'Esquadra. 
 

L'alcalde celebra poder deixar enrere aquest cas, però al mateix temps ha lamentat que “més enllà d'aquesta resolució, el mal que es fa, sovint és difícil de guarir”. En aquest sentit, ha reclamat un major “respecte per la presumpció d'innocència”, un tracte de la informació “més responsable i menys lesiu” cap a les persones que encara no han estat jutjades, i la “indemnitat dels qui acusen de forma intencionada instrumentalitzant la justícia”.

 

Participació