HABITATGE

Denuncien l'«estafa» de l'obra social de CaixaBank i reclamen que els seus habitatges passin al parc públic

L'acció s'ha dut a terme de manera descentralitzada

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 14 de maig de 2021 a les 12:37 |
Imatge de la roda de premsa. | Josep M. Llauradó
Acció descentralitzada del Sindicat de Llogateres aquest divendres al matí a les principals seus de CaixaBank a Catalunya. A Tarragona, l'acció ha comptat amb la col·laboració de l'assemblea juvenil L'Espiga de Foc, de Vila-seca, que ha encartellat la façana del CaixaFòrum, al carrer Colom. Denuncien que la part social de l'entitat financera és "una estafa" i exigeixen que retornin el deute amb l'erari públic mitjançant la suma dels seus habitatges al parc públic.

També, que es renovin de manera immediata els lloguers socials, que es paralitzin els desnonaments o que es compleixin les lleis 25/2015 i 11/2020, sobre l'emergència habitacional.


Eloi Redon, membre de L'Espiga de Foc, ha assenyalat les empreses immobiliàries on hi té participació CaixaBank com Building Center, Immocaixa, Coral Homes, entre d'altres, i ha reclamat "rescat social i banca pública".

Tot seguit ha intervingut un veí de Vila-seca que resideix en un dels pisos de lloguer assequible d'Immocaixa. Carlos Cercós ha explicat que la propietat està tenint "actituds inadmissibles amb els veïns", sumant "mentides i dilacions", així com eliminant l'opció de compra promesa i apujant els lloguers a persones vulnerables. "Costa moltíssim que arreglin un llum del replà", ha dit com a exemple de la manca de comunicació de la comunitat amb la propietat.

 

Participació