L'IPC creix més d'un punt al Camp de Tarragona i l'Ebre a l'abril

L'habitatge, l'aigua, l'electricitat i els carburants s'enfilen un 12,4% en el darrer any

per Redacció , 14 de maig de 2021 a les 12:08 |
És la taxa més alta des de l'octubre de 2018. | ACN
L'Índex de Preu al Consum (IPC) ha pujat més d'un punt durant el mes d'abril al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i la taxa interanual s'eleva fins al 2,8%. Durant l'abril els productes s'han encarit un 1,3% respecte a la variació registrada al març, que era de l'1,5%. Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), els sectors que més han disparat aquest increment en termes interanuals són l'habitatge, l'aigua, l'electricitat i els carburants, amb un 12,4%, així com el transport, amb un 8,6%.

D'altra banda, els grups de productes que més cauen anualment són les comunicacions (-4,5%), l'ensenyament (-4,1%) i oci i cultura (-1,9%). Els preus en sanitat, malgrat situar-se per sobre dels de l'any passat (0,1%), cauen un punt respecte a l'IPC del març.


Si es tenen en compte les dades de l'IPC mensual, els preus s'estanquen a Tarragona i l'Ebre, amb una taxa de l'1% a l'abril, igual que la de març. Sobre el comportament mensual per sectors, els preus del vestit i calçat pugen -estan al 7,4% i al març eren al 4,3%. Amb tot, segueixen per sota de nivells de l'any passat, amb una variació negativa del 5,4% des de principi d'any.

 

Participació