AJUNTAMENT DE TARRAGONA

La rampa per a patins de la Quinta de Sant Rafael, feta malbé pel pas dels anys, «no és una prioritat»

L'Ajuntament aposta per construir un nou parc per a patinadors a tocar de la platja del Miracle

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 13 de maig de 2021 a les 22:00 |
L'actual rampa per a patins al parc de la Quinta de Sant Rafael, a Tarragona. | Josep M. Llauradó
Pedres, esquerdes, pintades... La rampa per a patinadors de la Quinta de Sant Rafael fa anys que arrossega un mal estat. Fins fa ben poc, era l'únic skate park de la ciutat de Tarragona, però la posada en marxa del parc Francolí i de la zona esportiva de Campclar a tocar de l'N-340 va afegir opcions als patinadors tarragonins. En aquest darrer cas, però, sempre és desert: les peces es van posar després i això impedeix la pràctica correcta de l'esport. El primer, en canvi, sempre és ple, un fet que obliga alguns dels skaters a anar a altres zones de la ciutat més tranquil·les.Aquest ha estat de fet un dels temes que s'han debatut darrerament als plenaris municipals, donades algunes queixes veïnals en diferents barris on el soroll pot molestar el descans, així com la persecució que denuncien patir els mateixos patinadors per part de la Guàrdia Urbana. Al 2020, van rebre 15 multes pel fet d'anar pujats en un monopatí pel carrer.

Relativament apartada dels veïns es troba la rampa del parc de la Ciutat. Amb els anys ha anat perdent interès per part dels més joves i, amb el tancament del perímetre a les nits, ha deixat de ser un punt de botellades per esdevenir un simple espai buit més. El lloc és impracticable.


La manca de manteniment no sembla haver preocupat els anteriors ni els actuals responsables de l'Ajuntament. Xavier Puig, actual regidor de Territori i Sostenibilitat, ha explicat aquest dijous en la presentació d'una nova iniciativa per dinamitzar el parc que la rampa en qüestió "no és una de les prioritats" per a invertir-hi.

200.000 euros en un nou parc


En comptes d'arreglar les infraestructures actuals, l'Ajuntament de Tarragona ha optat per dedicar 200.000 euros a un projecte de construcció d'un nou skatepark. Aquest s'ubicaria a la zona esportiva propera a la platja del Miracle i el seu disseny compta amb la participació dels mateixos patinadors que reivindiquen més espais. Precisament aquest passat dimecres representants del Club Skateboard Tarragona es va reunir al lloc on és previst que s'ubiqui la nova instal·lació amb la regidora d'Esports, María José López. Tot plegat s'ha aconseguit mesos després de les primeres protestes d'aquest col·lectiu, amb manifestacions sobre rodes pel centre de la ciutat.

 

Participació