AJUNTAMENT DE TARRAGONA

Dotze obres d'art visual estaran repartides per Tarragona amb un nou projecte

La iniciativa ha estat subvencionada per l'Ajuntament de Tarragona, en el marc dels ajuts extraordinaris culturals per la Covid-19

per Redacció , Tarragona, 11 de maig de 2021 a les 12:26 |
La presentació s'ha dut a terme aquest dimarts a la plaça de la Font. | Ajuntament de Tarragona
La plaça de la Font de Tarragona ha acollit aquest matí el tret de sortida del projecte De Tarragona, fem bandera, una iniciativa de l'empresa tarragonina Combinats que ha estat subvencionada per l'Ajuntament, en el marc dels ajuts extraordinaris culturals per la Covid-19. 

De Tarragona, fem bandera és un projecte d'arts visuals en què 12 artistes locals han creat 12 obres d'art úniques per portar a l'espai públic missatges d'apoderament ciutadà. Les obres volen mostrar de quina manera la ciutat de Tarragona pot treure pit, fa bandera en la lluita que està mantenint des de fa més d'un any contra la Covid-19 i els seus efectes sobre la població.


La consideració de la bandera com a suport situa les obres d'art entre la frontera del simbolisme i la narració. Destaquen els diferents llenguatges visuals emprats pels artistes participants, que van des de la il·lustració, la pintura, el disseny gràfic i, fins i tot, la costura.  

Els artistes que hi participen del projecte destaquen pel seu trajecte artístic i la seva vinculació amb la ciutat. Les persones son Anduluplandu, Arnau Casanoves, Chema Peral, Clara Modurell, Dario Cabacho, Gabriela Basin, Inés Borrás, Mar Sendra, Marc Volpini, Marta Roigé, Núria Rubio i Roger Semat.   


Durant les properes setmanes, les banderes s'ubicaran en diferents espais de diferents barris de la ciutat per fer arribar aquests missatges a tots els ciutadans. El primer lloc on estaran exposades serà a l'Antiga Audiència, on es podran visitar des d'avui fins dimecres vinent dia 19 de maig. Tot seguit, les banderes es traslladaran durant 15 dies al Mercat de Torreforta, per posteriorment traslladar-se al Mercat Central així com als mercadets ambulants.

 

Participació