JUDICIAL

Suspès a Tarragona el judici contra un home acusat de quatre delictes d'agressió sexual a dues menors de setze anys

La fiscalia demana 43 anys de presó mentre que l'acusació particular eleva la petició fins als 60

per Redacció, Tarragona | 10 de maig de 2021 a les 19:08 |
Els moments previs a l'inici de la vista, a l'Audiència Provincial de Tarragona. | Eloi Tost/ACN
L'Audiència Provincial de Tarragona ha suspès aquest dilluns el judici contra un home acusat de quatre delictes d'agressió sexual a dues noies menors de setze anys. El magistrat ha decidit l'aplaçament per qüestions tècniques després d'acceptar la petició de la fiscalia i l'acusació particular perquè les dues joves puguin declarar en el judici.

Les víctimes ja van fer una declaració enregistrada a l'inici del procediment però la gravació no està transcrita i això dificultaria la comparació de les proves en la vista. Finalment, s'ha posposat per al 26 de juliol. La fiscalia demana 43 anys de presó mentre que l'acusació particular eleva la petició fins als 60 anys.


Els fets es remunten a l'agost del 2015. Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, l'home va quedar amb la primera denunciant, de catorze anys, a la qual ja coneixia i la va dur a uns edificis en obres a prop del seu domicili, a Miami Platja (Mont-roig del Camp). Allà hauria començat a petonejar-la sense el seu consentiment i després l'hauria agredida després que ella intentés demanar ajuda amb el telèfon mòbil.

"Acte seguit la va agafar amb força pels braços i la va girar d'esquena, el processat es va abaixar els pantalons i la va penetrar vaginalment", narra la fiscal en el seu escrit. Per aquests fets el ministeri fiscal reclama deu anys de presó, 3.000 euros d'indemnització i la prohibició d'acostar-se a la jove a menys de 300 metres, d'acostar-se al seu domicili i de comunicar-s'hi durant onze anys.


Pel que fa a la segona denunciant, els fets s'haurien produït entre gener i principis d'estiu del 2016. Fins a tres vegades, l'home hauria mantingut relacions sexuals amb penetració vaginal no consentida amb una noia de quinze anys. Segons la fiscal, l'acusat hauria amenaçat la jove de difondre imatges íntimes d'ella si no hi accedia. Per cadascuna de les presumptes agressions la fiscalia reclama onze anys de presó i la prohibició d'acostar-se a la jove a menys de 300 metres, d'acostar-se al seu domicili i de comunicar-s'hi durant dotze anys, a més de 3.000 euros d'indemnització. L'acusació particular demana quinze anys de presó per cadascuna de les quadre suposades violacions.

 

Participació